BezorgBieb

De Bibliotheek is weer open. Dit houdt in dat iedereen zelf weer boeken mag uitzoeken en inleveren. Maar wat als je niet zelf naar de Bibliotheek kan komen, bijvoorbeeld omdat je niet mobiel bent? Voor die groep is er onze BezorgBieb: het gratis bezorgen van boeken aan huis bij leden die aan huis gebonden zijn.

Zit jij in deze situatie dan nodigen we je van harte uit om contact op te nemen met ons. Ben je nog geen lid van de Bibliotheek en wil je wel gebruik maken van deze dienst? Ook dat is geen punt, een lidmaatschap is eenvoudig geregeld via onze website of via de telefoon.

Telefonisch aanmelden

Je kunt je via de telefoon aanmelden voor de BezorgBieb. Lees voordat je belt onderstaande informatie even door! 

Bel 085 – 273 35 75
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Houd de lenerspas bij de hand.

Voor wie is de BezorgBieb?

Aanmelden voor de BezorgBieb kan, wanneer je:

  • aan huis gebonden bent, bijvoorbeeld omdat je slecht ter been bent;
  • lid bent van de Bibliotheek Noordwest Veluwe of lid wil worden;
  • geen andere mogelijkheid hebt om boeken te lenen, bv. via de online Bibliotheek (e-books / luisterboeken).

Boeken uit je favoriete genre

Bij aanmelding bij BezorgBieb vragen wij naar je voorkeur en geven we je de bezorgdatum door. Er wordt een boekenpakket van maximaal 5 materialen speciaal voor je samengesteld uit de collectie van de Bibliotheek Noordwest Veluwe. Op de afgesproken datum wordt de tas met boeken aan huis bezorgd door een medewerker van Gresbo Post. De boeken zijn dan al op de lenerspas uitgeleend. Aanvragen die voor woensdag binnen komen, worden diezelfde week op vrijdag bezorgd. Komt de aanvraag later in de week binnen, wordt de bezorging een week later op vrijdag. 

Specifieke boektitels reserveren is helaas niet mogelijk, maar we houden natuurlijk zoveel mogelijk rekening met je voorkeuren. Bij aanmelding vragen we je dan ook om jouw favoriete schrijvers, genres of onderwerpen door te geven. Ook wanneer je gebruik wil maken van Grootletterboeken of dvd's, kun je dit aangeven. Wanneer je de gelezen boeken wil ruilen en weer een nieuwe tas met boeken wil, kun je bellen naar 085 – 273 35 75. Helaas kunnen we niet alleen voor het ophalen van boeken komen. 

Veilig bezorgen

Veiligheid staat voorop, dus de regels van het RIVM worden in acht genomen. Om het zo veilig mogelijk te maken, wordt er ‘contactloos’ bezorgd. De tas wordt bij de deur geplaatst. De medewerker van de Gresbo Post neemt gepaste afstand en wacht tot het boekenpakket is opgepakt.

  • De medewerker komt bij je aan de deur;
  • De tas wordt op de grond bij de voordeur gezet.
  • De medewerker van Gresbo Post belt aan neemt gepaste afstand (1,5 meter).
  • Als je boeken hebt die retour mogen, zet je de tas met die boeken neer op de grond voor de voordeur. 
  • Neem het nieuwe boekenpakket mee naar binnen en sluit de deur.
  • De medewerker neemt het tasje met de retourboeken mee.
  • In de Bibliotheek worden de boeken van je lenerspas gehaald en gaan eerst 36 uur in quarantaine voordat ze weer voor anderen beschikbaar zijn.