topgroepsabonnement

Als opvoeder weet je als geen ander hoe leuk en leerzaam lezen voor kinderen is. De meeste basisscholen en kinderopvangcentra hebben een beperkt aantal (voor)leesboeken. Gelukkig is er altijd een bibliotheek in je eigen gemeente, maar het kost nu eenmaal tijd om geschikte boeken uit te zoeken en deze vervolgens weer terug te brengen. Met het topgroepsabonnement hoeft dat niet meer.

Een eigen selectie van boeken

Met het topgroepsabonnement staat gemak voorop. Per abonnement krijg je 50 boeken, afgestemd op het niveau van de kinderen. Jij maakt je wensen kenbaar en wij zoeken de leukste en meest geschikte boeken voor je uit. De collectie bestaan hoofdzakelijk uit verhalende en informatieve boeken.

Bezorgservice

Bezorgservice de Gresbo levert de boeken op vaste dagen in het schooljaar op school af en haalt deze ook weer op vaste dagen op. Voor jou scheelt dit veel reistijd en je hoeft niet meer zo te sjouwen met boeken.

Elke 8 weken 50 boeken

Met het topgroepsabonnement van Bibliotheek Noordwest Veluwe stimuleer en motiveer je je leerlingen om meer en gevarieerd te lezen. Je krijgt elke 8 weken maar liefst 50 nieuwe boeken, dus er zit altijd iets tussen wat de kinderen leuk vinden. Per schooljaar zijn er 7 wisseldagen, zo heb je de boeken gemiddeld 8
weken in huis. Van de 50 boeken kunnen er 10 themaboeken bij zitten. De thema’s dien je tijdig aan te vragen. Specifieke boeken kunnen we bij dit abonnement niet leveren.

Kosten

Het topgroepsabonnement kost € 162,50 per jaar.

Voordelen topgroepsabonnement

  • Je hoeft zelf niet de boeken te kiezen en te tillen want alle boeken worden gebracht en gehaald door bezorgdienst Gresbo.
  • Zeven keer per schooljaar een wisselmoment met 50 nieuwe boeken per abonnement.    

Heb je regelmatig specifieke boeken nodig? Of wil je meer dan 10 themaboeken per periode? Dan past een basisgroepsabonnement wellicht wat beter.

Meer informatie

Het topgroepsabonnement is verkrijgbaar bij de Bibliotheek Noordwest Veluwe. Als je nu een basisgroepsabonnement hebt, dan kun je deze laten omzetten in een topgroepsabonnement.

Op dit moment kunnen kinderopvangorganisaties en basisscholen geen topgroepsabonnement afsluiten. Wel kun je de organisatie opgeven voor de wachtlijst. Stuur hiervoor een mail naar educatie@bnwv.nl. Geef aan om welke en hoeveel groepen het gaat.

Lees ook

Algemene voorwaarden

Privacy statement