basisgroepsabonnement

Met een basisgroepsabonnement kunnen scholen en andere organisaties 50 boeken tegelijkertijd lenen. Dit abonnement wordt in de praktijk vaak gekoppeld aan een groep; zo kan de school iedere leerkracht een groepspas geven. Een groepspas geeft leerkrachten de vrijheid om zelf geschikte boeken te kiezen voor de eigen groep. De keuze is natuurlijk reuze in de bibliotheek dus dat betekent uren leesplezier!

Ook als leerkracht mag je gerust advies vragen tijdens de full-service uren in de bieb. Want jij gelooft toch ook dat er voor elk kind een goed boek te vinden is? Voor kinderen met leesmoeilijkheden zijn er speciale leesboeken met een aangepast lettertype of kortere zinnen. Deze kun je herkennen aan een MLP-sticker op de rug, bij het tutorlezen kun je de meeleesboeken inzetten. Heb je een groot project? Denk aan aantrekkelijke boeken met rijke taal voor alle nieuwsgierige kinderen. Zo werk je met goede boeken aan een brede ontwikkeling en diverse vaardigheden.

Kosten: € 75,- per jaar

Voordelen basisgroepsabonnement

  • 50 boeken tegelijkertijd lenen
  • uitleentermijn van acht weken
  • gratis reserveren uit eigen collectie
  • gastlenen: materiaal lenen bij een andere bibliotheken in Nederland is mogelijk, hier zijn extra kosten aan verbonden
  • verlengen is mogelijk indien het boek niet door een andere lener is gereserveerd

Ervaar je een drempel of veel gedoe om de boeken te kiezen, op te halen en weer in te leveren? Wellicht is het topgroepsabonnement dan meer geschikt. Als bibliotheek proberen we het je zo makkelijk mogelijk te maken om veel te lezen met je groep.

Vragen?

Heb je vragen over een basisgroepsabonnement of wil je deze graag afsluiten? Stuur een email naar info@bibliotheeknwveluwe.nl met je vraag of ga naar één van onze vestigingen.

Word lid!

Ga ook naar:

Algemene voorwaarden

Privacy statement