Je bent van harte welkom in de 'AnderhalvemeterBieb' in Elspeet, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Putten. Dit houdt in dat je zelf weer boeken mag uitzoeken en inleveren in de Bibliotheek. Natuurlijk wel onder bepaalde voorwaarden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we stap voor stap weer gebruik kunnen maken van de Bibliotheek.

Veiligheid staat voorop, dus alle regels van het RIVM worden in acht genomen. Wij zorgen voor jouw veiligheid, maar ook voor de gezondheid van onze medewerkers.

Voorwaarden en richtlijnen

Om de 1,5mtr-richtlijn aan te houden, kunnen er maar beperkt mensen tegelijk binnen zijn. Daarom hebben we de volgende regels:
  1. Kom bij voorkeur alleen
  2. Neem bij binnenkomst een mandje mee
  Richtlijnen
  • Kom alleen als je geen gezondheidsklachten hebt.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Neem geen boeken mee die zojuist ingeleverd zijn. Deze staan nog 36 uur in quarantaine, daarna staan ze weer voor u klaar op de gebruikelijke wijze.
  • Kinderen jonger dan 12 jaar mogen alleen onder begeleiding van een ouder naar binnen en hoeven geen mandje mee te nemen.
  • Kinderen ouder dan 12 jaar zijn verplicht een mandje mee te nemen.

Je kunt in deze fase wel gebruik maken van:

• Zelf materialen uitzoeken om te lenen
  • Catalogus PC
  • Internetwerkplek voor 15 min
  • Printer / kopieermachine
  • Pinstation
  • Self service apparatuur

Je kunt in deze fase geen gebruik maken van:

• De koffieautomaat
  • Toiletten
  • Multi touchtable
  • De leestafel

Helaas is het momenteel niet mogelijk om te studeren of werken in de Bibliotheek.

Na 1 juli kunnen we weer wat meer faciliteiten bieden in de Bibliotheek. Klik op onderstaande knop om te lezen wat er veranderd en wat niet.