Onderwijs

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Vliegensvlugge verteller (groep 3 t/m 8)

Met een speciale koffer vol boeken komt de Vliegensvlugge Verteller bij u in de groep en laat de leerlingen (nieuwe) boeken zien. Er wordt kort over de boeken verteld of een stukje voorgelezen en dan is het tijd voor een vliegensvlug bezoek aan een andere groep. Maar eerst kruisen de leerlingen op het tipblad aan of ze het boek willen lezen.

 

Groepsbezoek ‘Piepelotheek’ (groep 3)

Alle groepen 3 uit ons werkgebied worden uitgenodigd voor het jaarlijks terugkerend (kosteloos) bezoek met groep 3 aan de Bibliotheek. Het groepsbezoek heeft een speciaal programma voor groep 3: ‘Piepelotheek’.

 

 

Routekaart hoe word ik een leesbeest (groep 3 t/m 8)

Doe mee met de wedstrijd 'Hoe word ik een leesbeest'! Ga aan de slag met de routekaart en maak kans op een leuke prijs.

De kleurplaat is hieronder te downloaden en zijn af te halen in de bieb bij jou in de buurt. Ook kun je de kleurplaat ophalen bij de Bruna in Harderwijk, Ermelo en Putten, Osinga, Blijmare in Nunspeet en Riemer en Wallinga in Ermelo.

Word een app bouwer! (groep 5 en 6)

In deze workshop ga je niet alleen een app bedenken en ontwerpen… Je gaat ‘m ook echt bouwen! Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘worden wat je wil’ en daarom zijn jullie in deze creatieve workshop echte ‘App Developers’. Je mag je eigen app bouwen.

Groepsbezoek (groep 6)

Kom shoppen in de bieb en ‘koop’ leuke, leerzame en verrassende apps door het uitvoeren van opdrachten in de Bibliotheek. Welke groep kan goed zoeken in de bieb en lukt het om zijn winkelmandje vol te krijgen?

Vlog je favoriete boek! (groep 7/8)

In deze workshop gaan de kinderen aan de slag met hun favoriete boek. De kinderen nemen van thuis of uit de (school)bibliotheek een boek mee waar ze enthousiast over zijn, en met behulp van een werkschema en vragenkaartjes maken ze een flitsende vlog over hun boek.

Wij gaan voorlezen (groep 7/8)

In deze workshop ontdekken leerlingen wat erbij komt kijken als je goed wilt voorlezen, hoe je het publiek boeit en hoe je een geschikt boekfragment kiest. Leesplezier en presenteren staan daarbij centraal. Er is daarnaast volop gelegenheid om te oefenen.