kinderboekweek-bnwv

Kinderboekenleesfeest in de bibliotheek!

Woensdag 6 oktober nodigen we je uit voor een spetterende aftrap van de Kinderboekenweek in de bibliotheek van Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Elspeet.

Win een VIP-plek bij een schrijver in de vestiging

In september maak je kans op een VIP-plek voor een speciale ontmoeting met de kinderboekenweekgeschenk schrijfster Bette Westera óf Gouden Griffel schrijver Gideon Samson.

Levende verhalen in de Bibliotheek

We sluiten de Kinderboekenweek af met ‘levende verhalen’ in de bieb. Kom jij van alles vragen aan de mannen en vrouwen die bijzondere beroepen hebben? Je kan ze alles vragen wat je maar wil!

#BiebChallenge: vind alle toffe plekken in de bieb!

Voorlezen en knutselen tijdens de Kinderboekenweek

Kom tijdens de Kinderboekenweek op woensdagmiddag 13 oktober in alle vestigingen luisteren en knutselen. Deze middag staat uiteraard in het teken van het Kinderboekenweekthema 'Worden wat je wil’. Er wordt voorgelezen en er kan geknutseld worden.

Doe mee aan de speurtocht in de bieb en vind de leukste beroepen!

Tijdens de Kinderboekenweek kan je de hele week meedoen aan een leuke speurtocht! Het werkt heel simpel: kom langs bij de bieb in jouw buurt. Je krijgt van een ons een puzzel op papier en jij gaat op zoek naar de antwoorden, die overal in de bieb te vinden zijn. Kom samen met je broertjes, zusjes en vrienden om deze speurtocht op te lossen.

Ga aan de slag met de routekaart en win een leuke prijs!

Doe mee met de wedstrijd 'Hoe word ik een leesbeest'! Ga aan de slag met de routekaart en maak kans op een leuke prijs! De kleurplaat is hieronder te downloaden en zijn af te halen in de bieb bij jou in de buurt. Ook kun je de kleurplaat ophalen bij de Bruna in Harderwijk, Ermelo en Putten, Osinga, Blijmare in Nunspeet en Riemer en Wallinga in Ermelo.

Thema Titels

Minicursus Micro:bit - Word een Super Spion!

Hoe kun je als spion communiceren met radiofrequentie? Codeer een geheime stemmachine en laat je Micro:bit in het donker met elkaar communiceren! Nu weet je precies hoe je de beveiliging met RFID tags kunt hacken en wie dit vroeger bedacht heeft.

 

Drone cup - Word jij een Dronepiloot?

Maak kennis met de wereld van Drones! Leer vliegen met (mini) drones tussen de boeken in de bibliotheek van Harderwijk. Steekwoorden zijn: gamification, techniek en design thinking! Word jij een Dronepiloot?

 

Theater Brillekip - De Grote Wat Wil Je Worden Show

Very Vink heeft één grote hobby: vogels spotten. Zijn moeder vindt dit maar niks en wil dat hij eens aan het werk gaat! Ze geeft hem op voor De Grote Wat Wil Je Worden Show. Hiermee start een hilarisch avontuur vol spannende, grappige en gave momenten. Wil je weten hoe dit afloopt?