Kinderboekenweek 2021

Het thema van de Kinderboekenweek van dit jaar is 'Worden wat je wil'. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden.

Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Kinderboekenweekgeschenk
Het Kinderboekenweekgeschenk® 2021 wordt geschreven door Bette Westera (Uitgeverij Gottmer). Bette Westera is op 20 juni 1958 geboren in Doesburg. Na de middelbare school ging ze naar de Pedagogische Academie, om daarna in Leiden Psychologie te studeren. Na te hebben gewerkt als o.a. onderwijzeres en secretaresse aan de universiteit, begon zij in 1990 aan het schrijven van een kinderbijbelserie. Vanaf 1999 publiceerde ze diverse kleuterverhalen, prentenboeken (vaak op rijm) en gedichtenbundels. Daarnaast schreef Bette Westera ook non-fictie en is ze een veelgevraagd vertaalster van prentenboeken. In 2019 vierde Bette haar 20-jarig schrijverschap vol mooie, grappige, ontroerende en prijswinnende boeken. Dit jaar won ze voor haar boek Uit elkaar de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Griffel en de Boekenleeuw.

Maak kans op een schrijversbezoek van Bette Westera!

Wist je dat Bette Westera op een bezoek brengt aan de bieb in Harderwijk en dat jij daarbij aanwezig kunt zijn? Wij organiseren namelijk op vrijdagmiddag 15 oktober een exclusieve VIP-middag voor winnaars die een Gouden Ticket hebben gevonden. Reserveer in de maand september je kinderboeken via onze app. Krijg je een melding dat de gereserveerde boeken voor je klaarstaan? Haal je boeken dan snel op in de Bibliotheek en ontdek of jij een gouden ticket hebt gevonden!

Prentenboek van de Kinderboekenweek
Het Prentenboek van de Kinderboekenweek® wordt gemaakt door Mark Janssen (Uitgeverij Lemniscaat). Prentenboekmaker Mark Janssen werd geboren in Eijsden (Limburg) op 24 juli 1974. Na de middelbare school ging Mark naar de kunstacademie. In 1997 studeerde hij af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht, richting Illustratie. Mark maakt zowel illustraties voor kinderen als voor volwassenen. Voor volwassenen vooral in kranten en tijdschriften, voor kinderen in jeugdtijdschriften en educatieve uitgaven, maar het meest in boeken. Vanaf zijn afstuderen weten opdrachtgevers uit binnen- en buitenland hem te vinden en is hij fulltime illustrator. Mark bekijkt per opdracht of hij de illustraties zal maken met penseel en verf of digitaal. Vaak verdienen de mooiste verhalen ook de mooiste tekentechniek, vindt hij: ouderwets tekenen en schilderen.