Makkelijke leesboeken 12-18 jaar

Lezen met dyslexie

Resultaat 41 - 50 (van 57)

Weergaveopties:

 • Marian Hoefnagel De leugen

  Pelle (14) wordt in de 17e eeuw door zijn vader verkocht aan een stuurman. Zo komt hij in Kanton terecht, waar hij betrokken raakt bij een vreemd complot. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marte Jongbloed Mijn schuld

  Eindelijk krijgt Ivo kleedgeld. Hij koopt meteen dure kleren, trakteert Mara regelmatig en hij koopt een iPhone. Maar zo gaat het geld wel erg snel op. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

 • Tessa van Schie Op de vlucht

  Toms moeder en broer drinken te veel. Daarom komt Tom in een pleeggezin terecht. Als Tom hen thuis opzoekt, treft hij hen gewond aan en vlucht. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marian Hoefnagel Oppassen

  Jasmijn (15) en haar hartsvriendin Lonnie passen regelmatig op bij de nieuwe buren van Jasmijn. Ze worden allebei verliefd op de buurman. Maar is Ranan wel te vertrouwen? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Helene Bakker Vader onbekend

  Vlak voordat zijn vader overlijdt, hoort Joost dat hij geadopteerd is. Samen met zijn klasgenootje Limei gaat hij op zoek naar zijn echte ouders. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marian Hoefnagel Bolbliksem

  Tijdens een onweersstorm ziet Yoni (15) een oranje bal van vuur. Is het gewoon een bliksem of wil haar overleden moeder haar iets vertellen? Yoni gaat op onderzoek uit. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marian Hoefnagel EN Uitgeverij Eenvoudig Communiceren (Amsterdam) Doe normaal!

  Klas 3A heeft een nieuwe mentor. Hij vertelt dat hij op zijn oude school gepest werd. De klas besluit een pestprotocol te maken. Verhaal in korte zinnen en eenvoudige woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marian Hoefnagel De kloof

  Een 16-jarige jongen is tijdens zijn vakantie in een kloof gevallen. Hij wordt verzorgd door een meisje. Ze worden verliefd. Maar dan doet hij een schokkende ontdekking. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.

  Gedrukt boek

 • Marian Hoefnagel De ruimtereis

  Michael Benschop (ik-figuur) is bijna 15. Hij heeft een ruimtereis van drie dagen gewonnen. De ruimte blijkt interessanter dan hij had gedacht. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Anne-Rose Hermer EN Uitgeverij Eenvoudig Communiceren (Amsterdam) Schuld

  Een 17-jarige jongen krijgt een ongeluk met zijn scooter en moet behalve een boete ook de schade betalen. Maar hoe doe je dat, als je geen baan hebt en zonder opleiding geen werk krijgt? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.

  Gedrukt boek

Paginanavigatie