Makkelijke leesboeken 12-18 jaar

Lezen met dyslexie

Resultaat 31 - 40 (van 57)

Weergaveopties:

 • Annie van Gansewinkel EN Uitgeverij Eenvoudig Communiceren (Amsterdam) Vreemdgaan

  Britt (14) woont bij haar vader en zijn vriendin Inge. Britt ontdekt dat haar vader vreemdgaat. Zelf is ze verliefd op Bas. Maar Bas heeft al een vriendin. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

 • Ingrid Bilardie De week waarin Bastiaan Nobel zich vreselijk vergiste

  Bastiaan is boos vanwege de dood van zijn moeder. Dat reageert hij af op twee Marokkaanse klasgenoten. Dat heeft veel gevolgen. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Helene Bakker Ademnood

  Susan heeft een ernstige ziekte. Haar nieuwe buurjongen Jim wordt verliefd op haar. Maar dat wil Susan eigenlijk niet. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Fenna de Vries De finale

  Jay-Rock, Lucas, Tess en Vita mogen meedoen aan de halve finale van Dansfactor op een cruiseschip. De reis verloopt heel anders dan verwacht. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Audrey Franssen Koopziek

  Femmy (16) wil hippe, dure spullen kunnen kopen. Maar dan is haar geld op. Zal ze geld van haar broer lenen? Dat merkt hij vast niet. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden, bedoeld voor mensen met leesproblemen. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marjan van Abeelen EN Uitgeverij Eenvoudig Communiceren (Amsterdam) Mams

  De moeder van Madelief (14) heeft kanker. Ze kan niet meer beter worden. Madelief begint een dagboek om haar verdriet een plek te geven. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marlies Verhelst Oog in oog

  Eva (14) is alleen thuis. Ze ziet hoe iemand in haar straat wordt neergeschoten. Als ze hulp wil inschakelen, merkt de schutter haar op. Eva raakt in paniek. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marian Hoefnagel Uitgehuwelijkt

  De Turkse Celien (17) wordt uitgehuwelijkt aan een man in Engeland. Ze wil liever in Nederland blijven. Maar dat mag niet van haar ouders. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Anne-Rose Hermer Vermist!

  Daan, de broer van Hans, is acht jaar geleden verdwenen. Op school hoort Hans over de internationale DNA-bank. Zou Daan daarmee opgespoord kunnen worden? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

 • Anne-Rose Hermer Drinken!

  Sabine (14) en Odie drinken soms stiekem alcohol. Als Sabine op een dag ruzie met haar moeder heeft, drinkt ze te veel. Ze raakt in coma. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

Paginanavigatie