De Nationale Voorleesdagen 2021

Van 20 januari tot en met 13 februari is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen!
Dit jaar staat het Prentenboek van het jaar ‘Coco kan het!’ centraal.

Ondanks dat het dit jaar iets anders is dan voorgaande jaren organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe diverse activiteiten die in het teken staan van de Nationale Voorleesdagen.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (t/m 13 februari) kunnen kinderen van o t/m 5 gratis ingeschreven worden als lid van de Bibliotheek. Ook ligt er een leuke verrassingstas voor hen klaar! (zolang de voorraad strekt)

Digitaal voorlezen

Op woensdagmiddag wordt er digitaal voorgelezen m.b.v. vertelplaten en een vertelkastje. Natuurlijk staat het Prentenboek van het Jaar 2021 'Coco kan het!' op het programma!

Vliegensvlugge voorlezer

De voorlezer komt op locatie, neemt een aantal fraaie prentenboeken mee en gaat een boek naar keuze voorlezen.

Voorleestips

Hieronder vind je een aantal sites die je op weg kunnen helpen bij het vinden van een leuk voorleesboek voor je (klein)kind. Veel leesplezier samen!

Knutseltip

Knutsel je eigen Coco! Bekijk hieronder hoe je eenvoudig Coco de vogel maakt!

Prentenboek Top Tien

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen hebben als doelstelling het stimuleren van voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. De doelgroep zijn kinderen tussen ½ en 6 jaar en hun ouders. Het ‘kernkind’ is het kind van drie jaar oud, dat een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bezoekt.

Kleurplaat

Download een van van de kleurplaten hieronder en laat je kind die mooi inkleuren! Voor de mooiste kleurplaat hebben we een leuke prijs!
Lever de kleurplaat uiterlijk 13 februari in bij jouw vestiging of scan hem in en stuur hem naar anneke.degraaf@bibliotheeknoordwestveluwe.nl

Voorleesontbijt

De Nationale Voorleesdagen kunnen niet beginnen op een lege maag. Daarom start de campagne altijd met Het Nationale Voorleesontbijt. Acteurs, topsporters, politici, televisiepresentatoren en vele andere VIP’s lezen tijdens dit ontbijt voor uit het Prentenboek van het Jaar. Zo laten ze zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden.

In verband met corona zal het Nationale Voorleesontbijt online plaatsvinden.