De Nationale Voorleesdagen 2019

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 23 januari tot en met 2 februari staat het Prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’ centraal. Deze tien dagen staan in het teken van voorlezen aan kinderen tot en met 6 jaar.

De Bibliotheek Noordwest Veluwe haakt natuurlijk graag aan en organiseert diverse activiteiten, zoals het voorleesontbijt, een meet&greet met Dikkie Dik, voorlezen en knutselen, een greenscreen en de theatervoorstelling Mis Poes in Nunspeet.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen 0-6-jarigen gratis als lid van de Bibliotheek worden ingeschreven. Voor hen ligt er ook een leuke verrassingstas klaar! (zolang de voorraad strekt)

Theatervoorstelling Mis Poes (2+)

Op zaterdag 26 januari 2019 vindt om 10.30 uur de voorstelling Mis Poes! plaats in Veluvine Nunspeet. Een eigen vertelling van Laros & De Jong Beeldmakerij, waarbij het prentenboek van het jaar – ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers – tot inspiratie heeft gediend. 

Voorlezen & Knutselen

Op woensdagmiddag 23 januari wordt er in alle vestigingen voorgelezen, gevolgd door het knutselen van een poes. In Harderwijk en Nunspeet begint deze activiteit om 14.00 uur, in Ermelo, Elspeet en Putten begint dit om 15.00 uur. Gratis toegang.

Greenscreen - Een huis voor Harry

Wil jij als Harry de huiskat op de foto? Kom dan op zaterdag 26 januari langs in de Digital Hangout in Bibliotheek Nunspeet om met het Greenscreen te spelen en een foto te maken.

Meet & Greet Dikkie Dik

Op woensdag 23 januari komt Dikkie Dik in onze 5 vestigingen op bezoek voor een Meet & Greet. Natuurlijk is het ook mogelijk met Dikkie Dik op de foto te gaan en wordt er een verhaal voorgelezen. Gratis toegang.

Voorleesontbijt

Het Nationale Voorleesontbijt vormt traditioneel de start van de Nationale Voorleesdagen. Overal in het land worden hierbij bekende namen ingezet om te komen voorlezen.
Op woensdag 23 januari komen de burgemeesters voorlezen in onze vestigingen.

Prentenboek Top Tien

Activiteiten agenda

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen hebben als doelstelling het stimuleren van voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. De doelgroep zijn ouders van kinderen tussen ½ en 6 jaar. Het ‘kernkind’ is het kind van drie jaar oud, dat een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bezoekt.

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van het jonge kind. Een vierjarige die niet wordt voorgelezen kent gemiddeld 1.500 woorden, een vierjarige die wel wordt voorgelezen zo’n 3.500 woorden!