De Nationale Voorleesdagen 2020

Van 22 januari tot en met 1 februari is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen!
Dit jaar staat het Prentenboek van het jaar ‘Moppereend’ centraal.

De Bibliotheek Noordwest Veluwe haakt natuurlijk graag aan en organiseert diverse activiteiten, zoals het voorleesontbijt, een meet & greet met Gonnie de eend, een interactieve theatervoorstelling van Sjors & Ruud theatermakers, voorlezen en dansen, Beebot en Quiver.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen 0-6-jarigen gratis ingeschreven worden als lid van de Bibliotheek. Ook ligt er een leuke verrassingstas voor hen klaar! (zolang de voorraad strekt)

Meet & Greet Gonnie

Op woensdag 22 januari komt Gonnie op bezoek voor een Meet & Greet in Bibliotheek Ermelo en Nunspeet. Natuurlijk is het ook mogelijk met Gonnie op de foto te gaan en wordt er een verhaal voorgelezen. Gratis toegang.

Voorlezen & dansen

Op woensdagmiddag 22 januari wordt er in diverse vestigingen voorgelezen en gedanst! In Harderwijk begint de activiteit om 14.00 uur. In Ermelo, Nunspeet en Putten begint deze activiteit om 14.30 uur. Gratis toegang.

Informatieavond taalontwikkeling

Op 29 januari is er in Harderwijk een informatieavond voor alle ouders/verzorgers van jonge kinderen. Logopedist Paula Groen komt vertellen over taalontwikkeling, (voor)lezen en leesplezier. Daarnaast kun je kennis maken met diverse leuke prentenboeken.

Theatervoorstelling Sjors & Ruud

Op zaterdag 25 januari en zaterdag
1 februari is er een leuke theatervoorstelling van Sjors & Ruud theatermakers. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen hebben zij een voorstelling gemaakt geïnspireerd op het prentenboek 'De hapgrage krokodil'. Na het lezen van dit prentenboek, gaan we gezamenlijk het verhaal uitbeelden!

Voorlezen, Beebot en Quiver

Op woensdag 22 januari wordt er in Bibliotheek Elspeet voorgelezen. Daarna kunnen kinderen kennismaken met het robotbijtje Beebot of hun tekening tot leven brengen met Quiver.

Prentenboek Top Tien

Activiteiten agenda

 1. Meet & Greet Gans Gonnie in Putten

  Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen komt Gonnie op zaterdag 25 januari naar Bibliotheek Putten voor een Meet & Greet. Natuurlijk is het ook mogelijk met Gonnie op de foto te gaan en wordt er een verhaal...

  Van 14:00 tot 14:30

  Bibliotheek Putten

  za 25 jan

 2. Theatervoorstelling Sjors & Ruud

  Op zaterdag 25 januari komen Sjors & Ruud theatermakers naar Putten. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen 2020 geven zij een interactieve voorstelling die gebaseerd is op het prentenboek 'De hapgrage...

  Van 15:30 tot 16:30

  Bibliotheek Putten

  za 25 jan

 3. Informatieavond taalontwikkeling, (voor)lezen en leesplezier

  Op 29 januari is er in Harderwijk een informatieavond voor alle ouders/verzorgers van jonge kinderen. Paula Groen, als logopedist verbonden aan GGD Noord- en Oost-Gelderland, komt vertellen over taalontwikkeling,...

  Van 19:30 tot 21:00

  Bibliotheek Harderwijk

  wo 29 jan

 4. Theatervoorstelling Sjors & Ruud

  Op zaterdag 1 februari komen Sjors & Ruud theatermakers naar Harderwijk. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen 2020 geven zij een interactieve voorstelling die gebaseerd is op het prentenboek 'De hapgrage...

  Van 10:30 tot 11:30

  Bibliotheek Harderwijk

  za 01 feb

Meer

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen hebben als doelstelling het stimuleren van voorlezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen. De doelgroep zijn ouders van kinderen tussen ½ en 6 jaar. Het ‘kernkind’ is het kind van drie jaar oud, dat een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bezoekt.

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van het jonge kind. Een vierjarige die niet wordt voorgelezen kent gemiddeld 1.500 woorden, een vierjarige die wel wordt voorgelezen zo’n 3.500 woorden!

Voorleesontbijt

Het Nationale Voorleesontbijt vormt traditioneel de start van de Nationale Voorleesdagen. Overal in het land worden hierbij bekende namen ingezet om te komen voorlezen.
Op woensdag 22 januari komen de burgemeesters en een politieagent voorlezen in onze vestigingen.