Boekenweek 2021

Van 29 mei t/m 6 juni 2021 is het weer Boekenweek in Nederland en Vlaanderen.
Tweestrijd is het thema van dit jaar.


Avond met Bart en Splinter Chabot

Bibliotheek Noordwest Veluwe en Village People ontvangen donderdagavond 24 juni vader Bart en zijn zoon Splinter Chabot in de culturele broedplaats MESS in Harderwijk. 

Tweestrijd 

In het werk van beide mannen komt het thema Tweestrijd naar voren. Beiden schrijven hierover in hun autobiografische romans. Vader Bart kijkt zijn jeugd eindelijk in de ogen en schrijft daarover in het alom lovend ontvangen Mijn vaders hand (2020). In mei 2021 verschijnt zijn boek Hartritme, een overrompelend vervolg over de definitieve breuk met zijn ouders. In de debuutroman Confettiregen van Barts zoon Splinter Chabot komt naar voren dat hij, ondanks de vrijzinnigheid van zijn ouders, toch worstelde met zijn geaardheid.

Bart Chabot

Bart Chabot (Den Haag, 1954) is dichter, romancier en biograaf van Herman Brood. Hij studeerde korte tijd Nederlandse taal- en letterkunde. In 1981 debuteert hij met de dichtbundel Popcorn. Met een tomeloze energie en verbeelding schrijft hij poëzie, verhalen en biografieën en doet tv- en theateroptredens. In 2013 verschijnt zijn eerste roman Triggerhappy. Drie jaar later gevolgd door Easy Street, een geestige maar ook duistere pageturner. In de autografische romans Mijn vaders hand (2020) en Hartritme (2021) staan de levenslange vriendschappen met onder meer Herman Brood en Jules Deelder Centraal. Maar bovenal het heftige familieverhaal over de breuk met zijn ouders in de tijd dat hij zelf net vader is geworden.

Splinter Chabot

Splinter Chabot (Den Haag, 1996) is schrijver en programmamaker. Hij studeerde politicologie en theaterwetenschappen. In maart 2020 verschijnt zijn debuutroman Confettiregen, een ontdekkingstocht naar hoe je jezelf kan zijn. Hoewel de hoofdpersoon Wobie heet, betreft het een autobiografisch verhaal over de worsteling met zijn homoseksuele geaardheid, coming-out en de weg ernaartoe. Met de bundel Roze brieven (november 2020) wil Splinter Chabot mensen die een soortgelijke worsteling (hebben) ondergaan een groter podium bieden. Vanaf februari 2021 presenteert hij zijn eigen talkshow SPLNTR! 

MESS

Culturele broedplaats de MESS is een unieke plek in Harderwijk, waar de magie van het monumentale pand en het weelderige buitengebied versmelten tot een grote groene creatieve samenleving. De MESS is een onafhankelijke cultuurorganisatie, gestart door Stichting Underground Harderwijk, voor en door iedereen die betrokken wil zijn bij zijn of haar stad.

Village People

Village People zet zich in voor de acceptatie van de LHBTI gemeenschap in Harderwijk en doet graag mee, omdat Splinter hier deel van uitmaakt en over zijn worsteling met het uit de kast komen schrijft in zijn debutroman.

De avond met Bart en Splinter Chabot vindt plaats op donderdag 24 juni.De aanvang is 20.00 uur en de deuren openen om 19:30 uur. De kaarten zijn hier online te bestellen.

Wij houden de coronamaatregelen nauwlettend in de gaten en tijdens het evenement volgen we de RIVM richtlijnen. 

Boeken bij het thema "Tweestrijd"Meer van Hanna Bervoets

Boekenweekgeschenken van eerdere jarenBoekenweekessays van eerdere jaren

E-books over het thema Tweestrijd

Luisterboeken over het thema Tweestrijd