Leer Nederlands

Ook voor deelnemers van het Taalhuis is er online van alles te ontdekken. Heb je door het Corona-virus wat meer tijd om Nederlands te leren? Wellicht kunnen onderstaande links je daarbij helpen!

Wat is Corona?

In dit filmpje wordt kort uitgelegd wat het Corona-virus is.

Blijf Nederlands oefenen

Wil je graag oefenen met de Nederlandse taal? We hebben hieronder een aantal tips voor je:

Do you want to learn the Dutch language? We've got some tips and tricks:

Videobellen is de nieuwe manier van taalcoaching

Als taalvrijwilliger weet je hoe belangrijk het is om te blijven oefenen met de Nederlandse taal. Daarom geven wij jullie hierbij een aantal tips om digitaal in contact te blijven met je deelnemer(s). Zo kunnen jullie blijven oefenen met Nederlands praten. Met videobellen bel je iemand en
zie je elkaar op het scherm. Meestal zijn hier geen kosten aan verbonden. ‘Gewoon’ bellen kan natuurlijk ook.  

Videobellen kan gratis met Skype, Zoom, WhatsApp. Elke tool heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Let op: de meeste deelnemers gebruiken momenteel WhatsApp dus wellicht is dat het makkelijkst. Met grotere groepjes kun je Zoommoverwegen, hiermee kun je gratis 40 minuten videobellen.

Met Google Hangouts kun je (video)bellen en chatten. Dit kun je zowel één-op-één doen als met een groep. In Hangouts kun je met maximaal 10 mensen tegelijk videochatten; Het is via je computer, laptop, smartphone en tablet te gebruiken en je kunt gemakkelijk je scherm delen met anderen.

Met Microsoft Teams kun je ook (video)bellen en chatten tot wel 300 personen. Je hebt een gratis account nodig en kunt vervolgens anderen (zonder account) uitnodigen. Ook schermdelen is mogelijk, dit kan voor cursisten een groot voordeel zijn.

Whereby is een app waarmee je gemakkelijk een videogesprek kunt houden met collega’s. Het grote voordeel is dat je nergens hoeft in te loggen, waardoor het net even wat makkelijker en sneller in gebruik is. Je hoeft je niet te registreren. Je kunt gewoon een link naar alle deelnemers sturen. Het werkt in Chrome, FireFox en Opera, zonder dat je iets hoeft te installeren. Je kunt met maximaal 4 mensen tegelijkertijd videobellen en met ieder gesprek maak je een nieuwe link aan.

Contact

Het Taalhuis is per e-mail en telefoon bereikbaar. Je kunt je blijven aanmelden voor het Taalhuis. Onze taalcoördinatoren werken vanuit huis en kunnen je vragen per e-mail of per telefoon beantwoorden. Contact? Stuur een e-mail naar taalhuis@bnwv.nl of bel/App 06-5752983