Resultaat 1 - 10 (van 92)

• Word jij de nieuwe juniorstadsdichter van Harderwijk?

19 februari 2020

Stichting Stadsdichter Harderwijk is in samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe op zoek naar een opvolg(st)er voor juniorstadsdichter Naomi Ramaker. Zij is sinds 2016 de 1e juniorstadsdichter van Harderwijk, maar na vier jaar is het tijd voor een nieuwe kandidaat! Daarom roepen de stichting en de Bibliotheek alle kinderen in groep 7 of 8 van de basisschool, en wonend in de gemeente Harderwijk, op om zich als kandidaat aan te melden.

Bekijk details van Word jij de nieuwe juniorstadsdichter van Harderwijk?

• Kinderpodcasts.nl

18 februari 2020

Kinderen die naar podcasts luisteren, komen even helemaal los van hun scherm, tablet en smartphone. Ze worden even niet overprikkeld met alles wat het internet te bieden heeft. ‘Met Kinderpodcasts.nl willen we vooral een veilig en betrouwbaar platform zijn waar leuke, educatieve en verantwoorde content te horen is', aldus oprichter Tjeerd van den Elsen.

Bekijk details van Kinderpodcasts.nl

• Tips over media en opvoeden

13 februari 2020

Waar vind je goede apps, games en video's voor je kind? Hoe begeleid je je kind? En hoe kan je ervoor zorgen dat je kind zo veilig mogelijk online gaat? Lees de tips en krijg antwoord op je vragen over mediaopvoeding.

Bekijk details van Tips over media en opvoeden

• Workshops voorjaarsvakantie in de Digital Hangout

10 februari 2020

In de voorjaarsvakantie zijn er weer leuke digitale activiteiten voor kinderen in de Digital Hangout van Bibliotheek Harderwijk, Nunspeet, Ermelo en Putten. Er worden diverse mediaworkshops aangeboden waaronder LEGO WeDo en je mag zelf een puzzel maken op de lasersnijder in Nunspeet.

Bekijk details van Workshops voorjaarsvakantie in de Digital Hangout

• Inloopspreekuur 'Ervaar het OV'

10 februari 2020

Vragen over het OV? Kom dan naar het inloopspreekuur 'Ervaar het OV' in Bibliotheek Nunspeet op donderdag 20 februari! Ervaren OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein.

Bekijk details van Inloopspreekuur 'Ervaar het OV'

• BoekStart voor jou! - Nummer 24 staat online

7 februari 2020

‘Ome’ Jace: ‘Jay-Lynn (18 mnd) bleef eerst een beetje op een afstandje, maar toen ze het boekje zag, klom ze op schoot en hadden we meteen goed contact. Ze zocht elke keer het plaatje met het konijn op, want dat is haar liefste knuffel’.

Bekijk details van BoekStart voor jou! - Nummer 24 staat online

• 'Hapgrage krokodil' door kinderen gespeeld in Bibliotheek Harderwijk

3 februari 2020

Afgelopen zaterdag, 1 februari, speelden kinderen samen met theatermakers Sjors & Ruud het prentenboek 'De Hapgrage Krokodil'. Met onder andere ouders en grootouders als publiek kwam het verhaal tot leven in de raadzaal van gemeente Harderwijk.

Bekijk details van 'Hapgrage krokodil' door kinderen gespeeld in Bibliotheek Harderwijk

• Gezond Tussend'ooren bij OntMoet Mama

27 januari 2020

Op donderdag 13 februari organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Nunspeet Beweegt en Moeders Informeren Moeders (MIM) OntMoet Mama. Dit is een inloopochtend voor (aanstaande) ouders en hun jonge kinderen in Bibliotheek Nunspeet. Deze editie staat geheel in het teken van Voeding met als titel ‘Gezond tussend’ooren’. Deze OntMoet Mama begint om 9.45 uur met voorlezen, gevolgd door een workshop van een diëtiste en als afsluiting een beweegles. Er is open inloop en de toegang is...

Bekijk details van Gezond Tussend'ooren bij OntMoet Mama

• Duo-lezing in Nunspeet

22 januari 2020

Bibliotheek Noordwest Veluwe, Boekhandel Osinga en het Noord-Veluws museum te Nunspeet organiseren op 20 februari gezamenlijk een duo-lezing met als titel ‘Dilemma’s in literatuur en beeldende kunst in Duitsland en Nederland’.

Bekijk details van Duo-lezing in Nunspeet

• Stemmen voor de Jonge Jury is begonnen!

22 januari 2020

Tot 3 mei kun je voor de Prijs van de Jonge Jury stemmen op je favoriete boek. Je mag stemmen op alle jeugdboeken die in 2019 zijn uitgekomen. Stemmers die hun gegevens achterlaten maken bovendien kans op een Fuji Film Instax-camera!

Bekijk details van Stemmen voor de Jonge Jury is begonnen!