Resultaat 1 - 10 (van 72)

• De Taalcafé’s zoeken taalvrijwilligers!

18 oktober 2019

‘De vrijwilligers in het Taalcafé zijn vriendelijk en ze geven je vertrouwen om vrijuit te spreken in de nieuwe taal.’ De Engelse Nigel en de Turkse Betül zijn beiden hoogopgeleid en vertellen enthousiast, inmiddels in redelijk vlot Nederlands, hoe goed zij zijn geholpen door de taalvrijwilligers. Door gesprekken in het Nederlands en door het lezen van teksten in het café durven ze nu allebei ook buiten de deur de taal te spreken.

Bekijk details van De Taalcafé’s zoeken taalvrijwilligers!

• Nieuwe openingstijden Bibliotheek Nunspeet

18 oktober 2019

Afgelopen zomer is er in Bibliotheek Nunspeet, in samenwerking met Veluvine, gestart met een pilot om te kijken of er behoefte is aan ruimere openingstijden. Deze proef is goed verlopen en daarom is er besloten de openingstijden van de Bibliotheek te verruimen.

Bekijk details van Nieuwe openingstijden Bibliotheek Nunspeet

• FIFA20 toernooi in Bibliotheek Putten

14 oktober 2019

Durf jij de strijd in FIFA20 aan te gaan? Op vrijdag 8 november, tijdens de Week van de Mediawijsheid, wordt er een FIFA20-game toernooi gespeeld in Bibliotheek Putten.

Bekijk details van FIFA20 toernooi in Bibliotheek Putten

• Literaire avond met Stine Jensen

14 oktober 2019

Op donderdagavond 31 oktober komt schrijfster en filosoof Stine Jensen naar Theater de Dialoog in Ermelo. Deze avond vertelt ze over de diverse boeken die ze heeft geschreven voor zowel volwassenen als kinderen.

Bekijk details van Literaire avond met Stine Jensen

• Kom in de herfstvakantie naar de Digital Hangout en doe mee met de workshops!

3 oktober 2019

In de herfstvakantie zijn er weer leuke digitale activiteiten voor kinderen in de Digital Hangout van Bibliotheek Harderwijk, Nunspeet, Ermelo en Putten. Er worden diverse mediaworkshops aangeboden waaronder Boekenbakker en micro:bit.

Bekijk details van Kom in de herfstvakantie naar de Digital Hangout en doe mee met de workshops!

• Cultuurmanifestatie Noordwest Veluwe groot succes

3 oktober 2019

Afgelopen week vonden de jaarlijkse cultuurmanifestaties weer plaats in de regio Noordwest Veluwe. Tijdens deze week maakten de basisschoolleerlingen uit de regio voor de eerste keer kennis met drama, muziek, dans, beeldend, poëzie, mediawijsheid en erfgoed.

Bekijk details van Cultuurmanifestatie Noordwest Veluwe groot succes

• Opvoeden. Hoe dan?

1 oktober 2019

Speciaal voor ouders en opvoeders met kinderen in de leeftijd 2 t/m 14 jaar organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe samen met Welzijn Putten tien themabijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen ouders met elkaar in gesprek gaan en kennis en ervaringen uitwisselen over het opvoeden van kinderen.

Bekijk details van Opvoeden. Hoe dan?

• OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

27 september 2019

Op donderdag 10 oktober organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Moeders Informeren Moeders (MIM) in Bibliotheek Nunspeet een inloopochtend voor moeders en hun jonge kinderen onder de naam OntMoet Mama. Deze ochtend duurt van 09.45 tot 11.15 uur. Ouders van en met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om bij te kletsen met andere moeders en om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, terwijl de kinderen spelen of worden voorgelezen. Vanwege de Kinderboekenweek...

Bekijk details van OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

• Thema-avonden hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid

27 september 2019

Wat laat het kind zien, hoe kan je je inleven als ouder of als professional in het kind en hoe kan je het kind ondersteunen in zijn of haar uitingen? Wat gaat er schuil achter het gedrag van het kind? Tijdens verschillende thema-avonden gaan we inzoomen op de theorie rondom hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid, heftige emoties, mindset en executieve functies. Naast de theorie en praktische tips staat vooral ook de interactie centraal.

Bekijk details van Thema-avonden hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid

• Kinderboekenweek: Reis mee!

20 september 2019

Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek (2 t/m 13 oktober) staat in het teken van vervoersmiddelen. Met dit thema gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal. Tijdens de Kinderboekenweek neemt de Bibliotheek kinderen mee op een reis waarin ze zelf ervaren hoe boeken je de wereld kunnen laten zien. We bieden een actief programma aan waarmee kinderen een spannende ontdekkingsreis maken.

Bekijk details van Kinderboekenweek: Reis mee!