Resultaat 1 - 10 (van 94)

• Gesponsord bedrag van de Lions Harderwijk besteed aan leesbevorderingsproject bij kinderen

25 juni 2019

Tijdens de laatste editie van het Groot Harderwijks Dictee georganiseerd door de Lions Harderwijk heeft de Bibliotheek Harderwijk een mooi bedrag in ontvangst mogen nemen. Dit bedrag (aangevuld met een gift van Quest Lions) is besteed aan een leesbevorderingsproject op AZS de Vlieger.

Bekijk details van Gesponsord bedrag van de Lions Harderwijk besteed aan leesbevorderingsproject bij kinderen

• Nieuws uit de maakplaats van de Digital Hangout in Nunspeet

22 juni 2019

De afgelopen periode hebben wij ontzettend veel kinderen op bezoek gehad op woensdagmiddag in de maakplaats van de Bibliotheek Nunspeet. Er zijn onder andere kettingen gemaakt met de 3D-printer, Vaderdagcadeautjes van hout met de lasersnijder en designs voor T-shirts met de vinylsnijder. Elke week worden we weer verrast door de talenten en creativiteit van de kinderen. Het zijn allemaal fantastische makers.

Bekijk details van Nieuws uit de maakplaats van de Digital Hangout in Nunspeet

• Van schaamte tijdens de eerste taalles naar een nieuwe liefde via Facebook

21 juni 2019

Theo(42) uit Harderwijk leert lezen en schrijven van juf Goke. Aap, noot, mies, en wim, zus en jet. Het zijn, net als voor veel mensen, de eerste woorden die Theo Smidt (42) uit Harderwijk heeft leren lezen en schrijven. Maar dat deed hij niet zoals de meesten op de basisschool, maar anderhalf jaar geleden. De Harderwijker was één van de 2,5 miljoen Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven. (bron: De Stentor)

Bekijk details van Van schaamte tijdens de eerste taalles naar een nieuwe liefde via Facebook

• Naomi Ramaker draagt gedicht voor op Visserijdag

21 juni 2019

Harderwijk kijkt met trots terug op haar geschiedenis van het visserijverleden. Op 8 juni 2019 vierde de stad deze herinnering met de visserijdag. Voor de vierde keer vond dit plaats tijdens de Aaltjesdagen. Tijdens de kranslegging bij het herdenkingsmonument de ‘verdronken vissers’ droeg Naomi Ramaker, juniorstadsdichter van Harderwijk, haar eerste juniorgedicht van 2019 voor. Dit gedicht draagt de titel 'Dat nu zo kalme water'.

Bekijk details van Naomi Ramaker draagt gedicht voor op Visserijdag

• Vier jij nijntjes verjaardag met ons mee?

20 juni 2019

Op zaterdag 22 juni viert Bibliotheek Ermelo in samenwerking met Bruna Ermelo de verjaardag van nijntje. Vrijdag 21 juni is nijntje echt jarig, maar tijdens het muziekspektakel Fête de la musique wordt er een muzikale en feestelijke happening van gemaakt.

Bekijk details van Vier jij nijntjes verjaardag met ons mee?

• Nieuw gedicht dorpsdichter Ermelo Sarah Scholts

3 juni 2019

Dorpsdichter Ermelo Sarah Scholts heeft op 24 mei, bij de opening van de expositie “Blauw”, het dorpsgedicht “Van blauw” gepubliceerd en gepresenteerd. Na het gedicht “De bekende vreemdeling”, tijdens het Politiek Café op 7 mei over “Wolf op de Veluwe”, is “Van blauw” het 2e Dorpsgedicht dat zij na haar installatie-gedichten heeft gepubliceerd.

Bekijk details van Nieuw gedicht dorpsdichter Ermelo Sarah Scholts

• Experimenteer, ontdek en ontwerp in maakplaats Bibliotheek Nunspeet

20 mei 2019

Elke woensdagmiddag zijn kinderen vanaf 9 jaar welkom in de maakplaats van de Bibliotheek in Nunspeet. Hier kunnen kinderen van 13.30 tot 16.30 uur lasersnijden, 3D-printen of vinylsnijden. Het motto van deze middag is: iedereen is een maker! Kinderen kunnen van alles ontdekken, ontwerpen en vooral maken. Elke week wordt er met een ander apparaat gewerkt. Toegang en meedoen is gratis, alleen voor materiaalgebruik wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Bekijk details van Experimenteer, ontdek en ontwerp in maakplaats Bibliotheek Nunspeet

• OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

17 mei 2019

Op donderdag 13 juni organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Moeders Informeren Moeders in Bibliotheek Nunspeet een inloopochtend voor moeders en hun jonge kinderen onder de naam OntMoet Mama. Deze ochtend duurt van 09.45 tot 11.15 uur. Ouders van en met baby’s en peuters zijn van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen en bij te kletsen met andere moeders terwijl de kinderen worden voorgelezen of spelen. Het thema is deze keer ‘Spelend muziek...

Bekijk details van OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

• Themabijeenkomst 'Spelend muziek maken' bij Kids & Koffie

17 mei 2019

Woensdag 5 juni is er een themabijeenkomst van Kids & Koffie in de foyer van Theater Stroud in Putten. Het thema is dit keer ‘Spelend muziek maken’. Spel- en muziektherapeut Marieke Franken laat zien hoe je als ouder samen met jouw kind de wereld van muziek ontdekken.

Bekijk details van Themabijeenkomst 'Spelend muziek maken' bij Kids & Koffie

• Inloopspreekuur voor senioren met vragen over het openbaar vervoer

17 mei 2019

Ervaar het openbaar vervoer! Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur in Bibliotheek Harderwijk voor vragen over reizen met het openbaar vervoer. Het eerstvolgende inloopspreekuur is op donderdag 23 mei 2019 van 10.00 – 11.30 uur.

Bekijk details van Inloopspreekuur voor senioren met vragen over het openbaar vervoer