Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 137)

 • De geest van Jan Wolkers (interview Nico Arzbach door Jan Hoogenberg)

  18 oktober 2017

  “Tijd bestaat niet”: een uitspraak van Jan Wolkers, die hij nog eens toelichtte in een interview met Hella Haasse in 1996. Jan Wolkers overleed tien jaar geleden, op 19 oktober 2007. Een goede reden om nog eens stil te staan bij het leven van één van de beste schrijvers uit de naoorlogse Nederlandse literatuur. Op de sterfdag van Wolkers verschijnt zijn biografie, geschreven door Onno Blom. Dezelfde dag verschijnt ook de derde solo CD (plus boek) van Nico Arzbach, gitarist van De Dijk. Samen met...

  Bekijk details van De geest van Jan Wolkers (interview Nico Arzbach door Jan Hoogenberg)

 • Leerling Nassau-Veluwe in Jonge Jury

  17 oktober 2017

  Leerling Daniel van scholengemeenschap Nassau-Veluwe uit Harderwijk is uitgenodigd om deel te nemen aan de activiteiten van het Jonge Jury boekgenootschap. Zijn docent Nederlands had hem daarvoor opgegeven. De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen.

  Bekijk details van Leerling Nassau-Veluwe in Jonge Jury

 • Fotowedstrijd 'Kijk mijn digitale wereld'

  17 oktober 2017

  In het kader van de Week van de Mediawijsheid organiseren wij een fotowedstrijd met als onderwerp: 'Kijk, mijn digitale wereld'. De winnaar wint een workshop Natuur- en buitenfotografie door fotograaf Ernst Dirksen voor twee personen.

  Bekijk details van Fotowedstrijd 'Kijk mijn digitale wereld'

 • Muzikaal literair café met Nico Arzbach in teken van Jan Wolkers

  14 oktober 2017

  Komend najaar toert Nico Arzbach, gitarist van De Dijk, langs kleine zalen en bibliotheken met een nieuw muzikaal literair café. In dit programma staat zijn literaire held Jan Wolkers centraal. Samen met Roland Brunt en Peter Smit zal hij liedjes, anekdotes en verhalen ten gehore brengen. Op 31 oktober komt dit gezelschap naar Bibliotheek Nunspeet.

  Bekijk details van Muzikaal literair café met Nico Arzbach in teken van Jan Wolkers

 • Delpher – een goudmijn voor onderzoek en ontdekking

  11 oktober 2017

  In Delpher zijn meer dan 60 miljoen gedigitaliseerde pagina’s uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften uit het verleden te vinden. Allemaal woord voor woord doorzoekbaar. Het aanbod in Delpher wordt constant uitgebreid. Al het materiaal is voor eigen onderzoek vrij te gebruiken.

  Bekijk details van Delpher – een goudmijn voor onderzoek en ontdekking

 • Met plezier goed (leren) lezen

  9 oktober 2017

  Herken je in de klas of thuis een kind dat op latere leeftijd moeite krijgt met lezen terwijl het in groep 3 nog op niveau las? Op donderdagavond 23 november geven Marion van de Coolwijk en Mieke Brons een lezing over hoe belangrijk schoolrijpheid en decoderen zijn bij beginnend lezen. Ook de materialen en enkele werkvormen van LetterKlankStad komen aan bod. Deze recent uitgebrachte beginnend leesmethode LetterKlankStad pakt het decoderen van woorden en het automatiseren van letters en klanken aan:...

  Bekijk details van Met plezier goed (leren) lezen

 • Boekpresentatie ‘TAGGED’ van Titia Wijbenga in Bibliotheek Harderwijk

  9 oktober 2017

  Op 4 november wordt in samenwerking met Popschool Harderwijk en uitgeverij In-Outbooks het duoboek TAGGED gepresenteerd in Bibliotheek Harderwijk. TAGGED ‘Slachtoffers’ en TAGGED ‘Daders en Redders’ gaan over hetzelfde verhaal, maar belichten elk perspectieven van andere personages. Het is een thriller voor jongeren en volwassenen, waarbij het unieke is dat iemand de twee boeken tegelijk met bijvoorbeeld een vriend of familielid kan lezen.

  Bekijk details van Boekpresentatie ‘TAGGED’ van Titia Wijbenga in Bibliotheek Harderwijk

 • Taalcafé Ermelo geopend door wethouder Klappe

  28 september 2017

  Gisteren is door wethouder Klappe het allereerste Taalcafé van Ermelo feestelijk geopend. In zijn toespraak lichtte hij toe waarom de beheersing van de Nederlandse taal voor iedereen belangrijk is. Hij maakte aan de hand van een paar leuke voorbeelden duidelijk dat fouten maken erbij hoort en dat ze zelfs heel nuttig is om verder te komen. Samen hierover praten en lachen helpt iedereen een stapje verder te komen in het begrijpen van onze mooie, maar moeilijke taal.

  Bekijk details van Taalcafé Ermelo geopend door wethouder Klappe

 • Literaire avond met Rodaan Al Galidi

  26 september 2017

  Op donderdag 26 oktober geeft schrijver Rodaan Al Galidi in De Dialoog in Ermelo een theaterlezing over zijn boek 'Hoe ik talent voor het leven kreeg". Een lezing vol humor!

  Bekijk details van Literaire avond met Rodaan Al Galidi

 • Schrijfster Irma Joubert presenteert boek ‘Het meisje uit het verscholen dorp’

  26 september 2017

  In oktober verschijnt de nieuwe roman van Irma Joubert ‘Het meisje uit het verscholen dorp’. Omdat de plaats Nunspeet een grote rol speelt in deze roman, hebben Osinga, Veluvine en Bibliotheek Noordwest Veluwe de handen ineens geslagen en de schrijfster uitgenodigd. Dit resulteert in een prachtige literaire avond op 13 oktober in Veluvine.

  Bekijk details van Schrijfster Irma Joubert presenteert boek ‘Het meisje uit het verscholen dorp’