Resultaat 1 - 10 (van 268)

• Taalcafé Ermelo voor nieuwe Nederlanders opent haar deuren

12 september 2017

Maandag 25 september gaat in Ermelo het Taalcafé van start. Om 10.00 uur vindt de officiële opening plaats door wethouder Klappe. Belangstellenden en iedereen die zijn of haar Nederlands wil verbeteren, is van harte welkom.

Bekijk details van Taalcafé Ermelo voor nieuwe Nederlanders opent haar deuren

• Politiek Café Ermelo debatteert over de sportvereniging van de toekomst

11 september 2017

Op woensdag 4 oktober debatteert Politiek Café Ermelo over sport. Het thema luidt: ‘De sportvereniging van de toekomst’. Het debat vindt plaats in De Dialoog aan het Raadhuisplein 4 in Ermelo, van 19.30 – 22.00 uur, inloop 19.15 uur.

Bekijk details van Politiek Café Ermelo debatteert over de sportvereniging van de toekomst

• Opbrengst Groot Harderwijks Dictee voor strijd tegen laaggeletterdheid

9 september 2017

Vorig jaar ontving het Taalhuis Noordwest-Veluwe al een mooi bedrag uit handen van de Lionsclub Harderwijk. Ook dit jaar schenken zij de opbrengst van het Groot Harderwijks Dictee aan het Taalhuis om zo nog beter ten strijde te trekken tegen laaggeletterdheid. Wij nodigen dus iedereen uit om mee te doen aan het Groot Harderwijks Dictee op 10 oktober.

Bekijk details van Opbrengst Groot Harderwijks Dictee voor strijd tegen laaggeletterdheid

• Kom naar de Digital Playground-workshops in de Bibliotheek!

8 september 2017

Het is je vast niet ontgaan. De Bibliotheek in Harderwijk heeft vanaf 2 september een nieuw onderkomen in het Huis van de Stad aan de Havendam 56. Vanaf deze datum is de nieuwe bibliotheek geopend voor publiek en is een maand begonnen vol met activiteiten in de nieuwe Bibliotheek! Zo zijn er een aantal Digital Playground-activiteiten waarin kinderen de beginselen leren van het programmeren, computeropdrachten doen waarbij ze figuren kunnen laten bewegen, reageren en geluid laten maken.

Bekijk details van Kom naar de Digital Playground-workshops in de Bibliotheek!

• Kernjury NS Publieksprijs: geef jezelf nu op!

6 september 2017

Als lid van de Kernjury ben jij ambassadeur van de NS Publieksprijs. Je ontvangt gratis de zes genomineerde titels, leest ze en brengt daarna jouw stem uit. Je maakt bovendien kans op een jaar lang gratis boeken! Je kunt jezelf kandidaat stellen van 1 t/m 24 september op www.nspublieksprijs.nl

Bekijk details van Kernjury NS Publieksprijs: geef jezelf nu op!

• Bibliotheek in actie: 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben onvoldoende taal- en digivaardigheid

6 september 2017

Steeds meer mensen hebben moeite met lezen en schrijven. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen onvoldoende taal- en digivaardigheid om mee te komen in het dagelijks leven. Geld opnemen, een sollicitatiebrief schrijven of een boodschappenlijstje maken. Deze alledaagse dingen zijn lastige opgaves voor mensen met een taalachterstand. Samen kunnen we deze mensen helpen.

Bekijk details van Bibliotheek in actie: 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben onvoldoende taal- en digivaardigheid

• Taalhuis Noordwest Veluwe zoekt taalvrijwilligers

6 september 2017

Het Taalhuis Noordwest Veluwe is op zoek naar taalvrijwilligers. Als taalvrijwilliger ondersteunt u iemand één-op-één of in een klein groepje bij het leren en oefenen van de Nederlandse taal. De activiteiten en verdere begeleiding vinden in overleg plaats in de Bibliotheek of andere openbare ruimte.

Bekijk details van Taalhuis Noordwest Veluwe zoekt taalvrijwilligers

• Taalheld genomineerd!

5 september 2017

Onze Marian van Ommen uit Nunspeet is genomineerd voor de Taalheldenverkiezing 2017 van aanstaande vrijdag 8 september!!

Bekijk details van Taalheld genomineerd!

• Lions Boekenmarkt blijft in oude bieb

29 augustus 2017

Ook na de verhuizing van Bibliotheek Harderwijk naar het Huis van de Stad kan men in het oude pand van de Bibliotheek aan de Academiestraat terecht bij de Lions Boekenmarkt.

Bekijk details van Lions Boekenmarkt blijft in oude bieb

• Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

25 augustus 2017

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat jij ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

Bekijk details van Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!