nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 87)

 • Vier jij Nijntjes verjaardag met ons mee?

  12 juni 2018

  Op zaterdag 23 juni viert Bibliotheek Ermelo in samenwerking met Bruna Ermelo de verjaardag van Nijntje. Donderdag 21 juni is Nijntje echt jarig, maar tijdens het muziekspektakel Fête de la Musique maken wij er een muzikale en feestelijke happening van. Kom jij ook?

  Bekijk details van Vier jij Nijntjes verjaardag met ons mee?

 • Taalvrijwilligers gezocht voor het Taalcafé Harderwijk op donderdagavond

  1 juni 2018

  Taalhuis Noordwest-Veluwe is op zoek naar taalvrijwilligers voor het Taalcafé op donderdagavond in de Kiekmure in Harderwijk.

  Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht voor het Taalcafé Harderwijk op donderdagavond

 • Walk&Talk voor werkzoekenden in Bibliotheek Putten

  25 mei 2018

  Vanaf mei biedt de Bibliotheek Noordwest Veluwe samen met Stichting Welzijn Putten werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Op maandag 28 mei vindt van 9.30-11.30 uur de eerste bijeenkomst plaats. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis.

  Bekijk details van Walk&Talk voor werkzoekenden in Bibliotheek Putten

 • Babylon in de Bibliotheek

  25 mei 2018

  Het lijkt wel Babylon in de Bibliotheek...

  Bekijk details van Babylon in de Bibliotheek

 • OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

  25 mei 2018

  Op donderdag 14 juni organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe i.s.m. Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en Moeders Informeren Moeders (MIM) in Bibliotheek Nunspeet een inloopochtend voor moeders en hun jonge kinderen onder de naam OntMoet Mama. Deze ochtend duurt van 09.45 tot 11.15 uur. Ouders van/met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, en bij te kletsen met andere moeders terwijl de kinderen worden voorgelezen of spelen. De toegang...

  Bekijk details van OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

 • Sprinters

  23 mei 2018

  Ook voor de allernieuwste boeken kun je in de Bibliotheek terecht! Met de Sprinterservice leen je in de Bibliotheek de meest recent verschenen titels van populaire Nederlandse en buitenlandse schrijvers.

  Bekijk details van Sprinters

 • Spannende Boeken Weken: je vakantie begint met boeken

  23 mei 2018

  Tijdens de Spannende Boeken Weken in juni, 6 t/m 24 juni, brengt de Bibliotheek spannende boeken onder de aandacht onder het motto 'Je vakantie begint met boeken'. In de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe kun je in deze periode een speciale presentatie van het spannende genre vinden. Hiernaast roept de Bibliotheek je op een mooie vakantiefoto met de speciale Bibliotheekfrisbee te maken.

  Bekijk details van Spannende Boeken Weken: je vakantie begint met boeken

 • Taalvrijwilligers aan de slag!

  8 mei 2018

  Na het volgen van een boeiende basistraining van vier dagdelen zijn deze taalvrijwilligers er helemaal klaar voor! Deze nieuwe lichting van 13 taalvrijwilligers heeft op woensdag 25 april het certificaat ontvangen.

  Bekijk details van Taalvrijwilligers aan de slag!

 • BoekStartcoach op het consultatiebureau

  26 april 2018

  Ouders die met hun kindje het consultatiebureau in Nunspeet of Elspeet bezoeken, kunnen daar sinds kort Monique Berkouwer als BoekStartcoach tegenkomen. Deze medewerker van Bibliotheek Noordwest Veluwe gaat daar in de rol van BoekStartcoach in gesprek met ouders over taalontwikkeling en het belang van voorlezen.

  Bekijk details van BoekStartcoach op het consultatiebureau

 • Laat je niet afleiden #BIEBMODUS

  23 april 2018

  "Je moeder, je broertje, de bouwvakkers bij de buren, Grumpy Cat, vloggers, bloggers, Ronnie, Kleine, likes, apps... Ze leiden alleen maar af. Wil jij studeren zonder afleiding? In de bieb heb je rust aan je hoofd. Een tafel, een stoel, stilte. Meer heb je niet nodig. Vind je focus in de bieb. Dan slaag je straks glansrijk voor je examen. Laat je niet afleiden #BIEBMODUS."

  Bekijk details van Laat je niet afleiden #BIEBMODUS