Resultaat 1 - 10 (van 140)

• StartCollege Entree start samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe

30 november 2020

Samen ervoor zorgen dat de taalvaardigheid van NT2-studenten wordt vergroot, zodat zij zich nóg beter kunnen redden en succesvoller worden in de maatschappij. Dat is het doel van de nieuwe samenwerking tussen StartCollege Entree, onderdeel van Landstede Groep, en Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Bekijk details van StartCollege Entree start samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe

• Bibliotheek is weer open voor bezoek

19 november 2020

Zo, dat was dat. Na een pauze van twee weken vliegen op donderdag de 19 november de Bibliotheekdeuren weer open. Stof je lenerspasje af en kom weer langs om zelf boeken uit te zoeken en in te leveren in onze ‘AnderhalvemeterBieb’ in Elspeet, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Putten.

Bekijk details van Bibliotheek is weer open voor bezoek

• AfhaalBieb en BezorgBieb geopend!

6 november 2020

Met de nieuwe maatregelen om verspreiding van Corona tegen te gaan, leek het dat we als Bibliotheek helemaal moesten sluiten. Door een aangenomen motie in de Tweede Kamer weten we nu dat we toch boeken mogen bezorgen én zelfs dat er boeken gehaald mogen worden. Niemand hoeft de komende twee weken dus zonder lees- en denkstof te zitten.

Bekijk details van AfhaalBieb en BezorgBieb geopend!

• Bibliotheek Noordwest Veluwe deelt gratis boek uit.

30 oktober 2020

Of je nu lid bent of gewoon bezoeker, in de maand november geeft Bibliotheek Noordwest Veluwe aan haar gasten het prachtige boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van schrijfster Judith Koelemeijer cadeau.

Bekijk details van Bibliotheek Noordwest Veluwe deelt gratis boek uit.

• Opmaat naar 24-uursbibliotheek in Putten

28 oktober 2020

De Bibliotheek in Putten is vanaf 28 oktober toegankelijk voor bezoekers op een aantal uren dat er geen personeel rondloopt. Dinsdag 27 oktober 2020 heeft de officiële opening ervan plaatsgevonden. Het concept is afkomstig uit Scandinavië. “Dit is het begin”, aldus Ben van Heesbeen, directeur-bestuurder van Bibliotheek Noordwest Veluwe. “Als deze gedeeltelijke onbemande openstelling in de praktijk een succes blijkt kunnen we op termijn naar een situatie waarin de bibliotheek altijd, dus ook midden...

Bekijk details van Opmaat naar 24-uursbibliotheek in Putten

• Jelmer Soes op bezoek bij CCNV

28 oktober 2020

Dinsdagmorgen 27 oktober stroomde de klas in het Christelijk College Nassau Veluwe vol met leerlingen die voor kinderboekenschrijver Jelmer Soes kwamen. In ruim 1,5 uur name hij iedereen mee in zijn boek rondom gameverslaving en werd hij geïnterviewd door drie groepjes die het boek gelezen hadden en er vragen over voorbereid hadden.

Bekijk details van Jelmer Soes op bezoek bij CCNV

• Kinderboekenweek breekt alle records!

20 oktober 2020

Tijdens de Kinderboekenweek werd er een record gebroken. Ondanks corona brachten bijna 5000 kinderen een bezoek aan de Bibliotheek of kregen een leesmediaconsulent in de klas. Nog niet eerder had Bibliotheek Noordwest Veluwe zoveel kinderen die gebruik hebben gemaakt van de dienstverlening van de Bibliotheek.

Bekijk details van Kinderboekenweek breekt alle records!

• De Bibliotheek biedt hulp bij de app CoronaMelder

19 oktober 2020

Wie vragen heeft over de app of hulp nodig heeft bij het installeren ervan, kan terecht in Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Bekijk details van De Bibliotheek biedt hulp bij de app CoronaMelder

• Leander Bokhorst wint Junior Dictee Harderwijk-Ermelo 2020

14 oktober 2020

Op woensdag 7 oktober werd op initiatief van de Lions Harderwijk en Bibliotheek Noordwest Veluwe, in de raadzaal van het ‘Huis van de Stad’, voor de derde keer de finale gehouden van het Junior Dictee.

Bekijk details van Leander Bokhorst wint Junior Dictee Harderwijk-Ermelo 2020

• Feestelijke start van de Bibliotheek op school bij de Beatrixschool in Ermelo

8 oktober 2020

Gisteren waren er nieuwe boeken en taart bij de Beatrixschool in Ermelo. Midden in de Kinderboekenweek werd de ‘Bibliotheek op School’ feestelijk geopend met in elke klas een workshop en de Vliegensvlugge verteller.

Bekijk details van Feestelijke start van de Bibliotheek op school bij de Beatrixschool in Ermelo