nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 85)

 • BoekStart voor jou! - Nummer 18 staat online

  9 augustus 2018

  Mama Monique: ‘Wij voeden Ayden (21 maanden) tweetalig op. Zelf lees ik voor in mijn thuistaal, het Papiaments, en papa leest voor in het Nederlands. We hebben in alle kamers boeken, zodat ze altijd voor het grijpen staan. Ayden vindt het vooral leuk om er zelf in te bladeren.’

  Bekijk details van BoekStart voor jou! - Nummer 18 staat online

 • Bibliotheek Noordwest Veluwe neemt de VoorleesExpress over

  20 juli 2018

  VluchtelingenWerk Oost Nederland is gestopt met de uitvoering van de VoorleesExpress in de gemeente Harderwijk. Bibliotheek Noordwest Veluwe heeft dit waardevolle project overgenomen. De Bibliotheek heeft de kennis in huis en ontvangt het project met open armen. De overdracht is in nauw overleg met de gemeente Harderwijk tot stand gekomen.

  Bekijk details van Bibliotheek Noordwest Veluwe neemt de VoorleesExpress over

 • Taalvrijwilligers gezocht voor het Taalcafé Harderwijk op donderdagavond

  29 juni 2018

  Taalhuis Noordwest-Veluwe is op zoek naar taalvrijwilligers voor het Taalcafé op donderdagavond in de Kiekmure in Harderwijk.

  Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht voor het Taalcafé Harderwijk op donderdagavond

 • Vanaf 1 juli heeft Bibliotheek Elspeet gewijzigde openingstijden

  26 juni 2018

  De Bibliotheek in Elspeet heeft vanaf 1 juli 2018 gewijzigde openingstijden. Door het wegvallen van andere ‘bewoners’ uit het Kulturhus, is het voor de Bibliotheek Noordwest Veluwe helaas niet meer mogelijk om de selfservice openingstijden in stand te houden. Vanaf deze datum is Bibliotheek Elspeet alleen nog tijdens de fullservice uren geopend.

  Bekijk details van Vanaf 1 juli heeft Bibliotheek Elspeet gewijzigde openingstijden

 • Walk&Talk voor werkzoekenden in Bibliotheek Putten

  3 juni 2018

  Vanaf mei biedt de Bibliotheek Noordwest Veluwe samen met Stichting Welzijn Putten werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Op maandag 28 mei vindt van 9.30-11.30 uur de eerste bijeenkomst plaats. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis.

  Bekijk details van Walk&Talk voor werkzoekenden in Bibliotheek Putten

 • Taalvrijwilligers gezocht voor het Taalcafé Harderwijk op donderdagavond

  1 juni 2018

  Taalhuis Noordwest-Veluwe is op zoek naar taalvrijwilligers voor het Taalcafé op donderdagavond in de Kiekmure in Harderwijk.

  Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht voor het Taalcafé Harderwijk op donderdagavond

 • Babylon in de Bibliotheek

  25 mei 2018

  Het lijkt wel Babylon in de Bibliotheek...

  Bekijk details van Babylon in de Bibliotheek

 • OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

  25 mei 2018

  Op donderdag 14 juni organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe i.s.m. Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en Moeders Informeren Moeders (MIM) in Bibliotheek Nunspeet een inloopochtend voor moeders en hun jonge kinderen onder de naam OntMoet Mama. Deze ochtend duurt van 09.45 tot 11.15 uur. Ouders van/met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, en bij te kletsen met andere moeders terwijl de kinderen worden voorgelezen of spelen. De toegang...

  Bekijk details van OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

 • Sprinters

  23 mei 2018

  Ook voor de allernieuwste boeken kun je in de Bibliotheek terecht! Met de Sprinterservice leen je in de Bibliotheek de meest recent verschenen titels van populaire Nederlandse en buitenlandse schrijvers.

  Bekijk details van Sprinters

 • Spannende Boeken Weken: je vakantie begint met boeken

  23 mei 2018

  Tijdens de Spannende Boeken Weken in juni, 6 t/m 24 juni, brengt de Bibliotheek spannende boeken onder de aandacht onder het motto 'Je vakantie begint met boeken'. In de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe kun je in deze periode een speciale presentatie van het spannende genre vinden. Hiernaast roept de Bibliotheek je op een mooie vakantiefoto met de speciale Bibliotheekfrisbee te maken.

  Bekijk details van Spannende Boeken Weken: je vakantie begint met boeken