nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 82)

 • Als je leest ben je nooit alleen

  13 januari 2020

  Goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk. Je hebt het nodig om met de mensen om je heen te kunnen praten over wat je voelt en denkt en wilt. Thuis, op school, op het werk en in het dorp. Schrijfster Geesje Vogelaar-van Mourik wil graag mensen helpen om makkelijker te kunnen lezen. ‘Al is het maar om de gebruiksaanwijzingen van apparaten te kunnen lezen of de bijsluiter bij medicijnen.’ Ze steunt daarom het initiatief van de Bibliotheek en de Oranjehof om een meeleeskring te starten op 27 januari...

  Bekijk details van Als je leest ben je nooit alleen

 • OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

  25 november 2019

  Op donderdag 12 december organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Moeders Informeren Moeders (MIM) OntMoet Mama. Dit is een inloopochtend voor (aanstaande) ouders en hun jonge kinderen in Bibliotheek Nunspeet. Deze ochtend duurt van 09.45 tot 11.15 uur. Met het oog op de winter gaan we knutselen met het thema winter. Elly Hofman komt laten zien hoe leuk en mooi haarvlechten kan zijn.

  Bekijk details van OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

 • Boek 'Verkeerd spoor' gepresenteerd in Harderwijk

  20 november 2019

  Op zaterdagochtend 16 november vond in de raadzaal van het gemeentehuis in Harderwijk de presentatie plaats van het nieuwe boek van de Harderwijker schrijver Arie de Ruiter getiteld 'Verkeerd spoor'.

  Bekijk details van Boek 'Verkeerd spoor' gepresenteerd in Harderwijk

 • BoekStart voor jou! - Nummer 23 staat online

  20 november 2019

  Mama Thamar: ‘We lezen onze kinderen al voor vanaf dat ze een paar weken oud waren. Wij en zij waren fan van het boekje Baby ziet, een speciaal boekje voor kindjes tot zes maanden met grote contrasten, precies wat ze op dat moment goed kunnen waarnemen. Jette, bijna twee, houdt van boekjes met dieren en aanwijsboekjes. Bij boekjes met verhaaltjes is ze nog snel afgeleid. In haar bedje ligt een aantal hardkartonnen boekjes, die leest Jette dan als ze wakker wordt. Soms hoor ik vanuit een hoekje dat...

  Bekijk details van BoekStart voor jou! - Nummer 23 staat online

 • Voorstelling Pak ‘m groot succes

  6 november 2019

  Woensdag 30 oktober was de Bibliotheek Harderwijk tijdelijk omgetoverd tot een heus toneeldecor. ’s Morgens waren alle klassen van AZC De Vlieger aanwezig voor de voorstelling 'Pak ‘m'. Een leuke voorstelling over drie presentatoren die in een tv-studio vechten om aandacht.

  Bekijk details van Voorstelling Pak ‘m groot succes

 • Nederland Leest ‘Winterbloei’ in november

  4 november 2019

  Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de Bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. In de afgelopen drie jaren waren dat respectievelijk democratie, robotica en voeding. In 2019 is het thema duurzaamheid. Iedereen kan gedurende de maand een gratis boek in de deelnemende Bibliotheek ophalen (zo lang de voorraad strekt). Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

  Bekijk details van Nederland Leest ‘Winterbloei’ in november

 • Arie de Ruiter presenteert nieuw boek 'Verkeerd Spoor'

  4 november 2019

  Op zaterdag 16 november 2019 presenteert de Harderwijkse schrijver Arie de Ruiter in samenwerking met de Bibliotheek zijn nieuwste boek Verkeerd spoor. Deze presentatie vindt plaats in de Raadzaal van het Gemeentehuis in Harderwijk en begint om 11.00 uur (inloop vanaf 10.45 uur). Na de boekpresentatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Daarnaast kunnen gekochte boeken gesigneerd worden. De toegang is gratis.

  Bekijk details van Arie de Ruiter presenteert nieuw boek 'Verkeerd Spoor'

 • OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

  30 oktober 2019

  Op donderdag 14 november organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Moeders Informeren Moeders (MIM) OntMoet Mama. Dit is een inloopochtend voor moeders en hun jonge kinderen in Bibliotheek Nunspeet. Deze ochtend duurt van 09.45 tot 11.15 uur. Ouders van en met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om bij te kletsen met andere moeders en om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, terwijl de kinderen spelen of worden voorgelezen. Caroline Sheklanova (www.vitalemama.nl)...

  Bekijk details van OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

 • Duurzaamheid voorop bij digitaal betalen

  29 oktober 2019

  Vanaf dit jaar gaat Bibliotheek Noordwest Veluwe zo min mogelijk werken met papieren contributienota’s. Hiermee besparen we het milieu en houden de kosten van het lidmaatschap laag. Deze service is uitsluitend voor leden die tot nu toe de jaarcontributie via een acceptgironota’s ontvingen. Deze ontvangen binnenkort per e-mail een digitale factuur en betalen de contributie via iDEAL.

  Bekijk details van Duurzaamheid voorop bij digitaal betalen

 • Digitaal voorlezen en knutselen met Fred (het heel erg eigenwijze) hert

  28 oktober 2019

  Op woensdag 13 november, tijdens de Week van de Mediawijsheid, is er in Bibliotheek Harderwijk een leuke interactieve activiteit voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar. Kom luisteren naar het voorlezen en doe mee met het tekenen! Je kunt gewoon binnenlopen en meedoen!

  Bekijk details van Digitaal voorlezen en knutselen met Fred (het heel erg eigenwijze) hert