stadsdichter Harderwijk

Vanaf 3 februari 2019 is Henk Ruiter de Stadsdichter van Harderwijk. Dat zal hij zijn voor de duur van drie jaar. Daarnaast heeft Harderwijk ook een Juniorstadsdichter, Naomi Ramaker. Zij werd in 2016 benoemd tot de eerste Juniorstadsdichter van Harderwijk. De gedichten van de Stadsdichters vind u op de website www.stadsdichterharderwijk.nl

Stadsdichter Harderwijk
Henk Ruiter is in het dagelijks leven sociaal-juridisch dienstverlener bij MEE Veluwe. “Ik woon in Harderwijk en de stad en het leven in de stad bieden voldoende inspiratie”, voegt hij hieraan toe.
Henk Ruiter is ook singer-songwriter. En hij houdt een blog bij. Op zijn blog meldt hij: “Ik probeer de interactie tussen mijn eigen binnenwereld en de buitenwereld in woorden te vatten, een gezicht te geven.” En verder verkiest hij het mysterie van schoonheid boven praktische argumenten.
Henk Ruiter is de zesde stadsdichter van Harderwijk. Zijn voorgangers waren Michel Martinus (pseudoniem voor Joz Brummans), Jos Kunne, Geert Zomer, Theo Bakker en Wietse Hummel. 

Website
Op de website www.stadsdichterharderwijk.nl treft u informatie aan over de huidige Stadsdichter, zijn voorgangers, en alle gepubliceerde stadsgedichten.

Juniorstadsdichter
Naomi Ramaker werd in 2016 benoemd tot de eerste junior-stadsdichter van Harderwijk. Zij was winnaar van het 'Dichter in de klas'-project waaraan 44 schoolgroepen hebben meegedaan. Haar winnende gedicht was 'Het water'.
De jury schreef over dit winnende gedicht:"Het prikkelt en je wordt nieuwsgierig. Er zit een mooie wending in het gedicht en het ritme is verrassend goed. Een intrigerend gedicht."

Vanaf 2016 zit Naomi op het CCNV.
Ze houdt erg van de natuur, leest graag en speelt van jongs af aan met veel plezier toneel. Haar droom is om met haar gedichten zo veel mogelijk mensen te raken.

De juniorstadsgedichten van Naomi kunt u terugvinden op www.stadsdichterharderwijk.nl onder het tabblad Juniorstadsdichter.