stadsdichter Harderwijk

Vanaf 28 januari 2016 is Wietse Hummel de Stadsdichter van Harderwijk. Dat zal hij zijn voor de duur van drie jaar. Daarnaast heeft Harderwijk ook een Juniorstadsdichter, Naomi Ramaker. Zij werd in 2016 benoemd tot de eerste Juniorstadsdichter van Harderwijk. De gedichten van de Stadsdichters vind u op de website www.stadsdichterharderwijk.nl

Stadsdichter Harderwijk
Wietse Hummel is geboren op 8 augustus 1959 in Harderwijk. Toen hij een paar maanden oud was verhuisde het gezin naar Marknesse in de Noordoostpolder. Daar groeide hij op tot zijn 12e jaar en daarna vertrok het gezin naar Emmeloord. Toen Wietse 20 jaar was verhuisde hij zelf naar Elburg en in 1983 kwam hij terug in Harderwijk. Daar woont hij nu nog steeds. Hij is getrouwd met Jeannette Nijhuis en zijn dochter Juliske is inmiddels woonachtig in Utrecht.
Wietse Hummel is werkzaam bij gemeentelijk samenwerkingsverband Meerinzicht als communicatieadviseur. Andere Harderwijkers kennen hem ook als acteur van de Theaterwerkplaats Harderwijk, waarvan hij tevens één van de medeoprichters is.
Hij dicht al vanaf zijn 13e. Gedurende de afgelopen jaren zijn gedichten van zijn hand in verschillende verzamelbundels opgenomen. In 2001 kreeg zijn gedicht ‘Langs de lijn’ naast inzendingen van andere dichters een eervolle vermelding in het thematische verzamelbundel ‘De dagen hangen in mijn ogen’, uitgegeven door Concept. Verder is zijn werk ook gepubliceerd in verzamelbundels van de uitgeverij De Vleermuis.
Zijn werk wordt gekenmerkt door een lyrische stijl met gebruik van metaforen in een vaste en regelmatige vorm. Als Stadsdichter ziet Wietse Hummel zich als een poëtisch chroniqueur van de lokale geschiedenis van Harderwijk.
Verder schrijft hij ook verhalen en columns. Voor meer informatie over zijn werk kunt u terecht op zijn weblog www.eenwitz.com

Website
Op de website www.stadsdichterharderwijk.nl treft u informatie aan over de huidige Stadsdichter, zijn voorgangers, en alle gepubliceerde stadsgedichten.

 

Juniorstadsdichter
Naomi Ramaker werd in 2016 benoemd tot de eerste junior-stadsdichter van Harderwijk. Zij was winnaar van het 'Dichter in de klas'-project waaraan 44 schoolgroepen hebben meegedaan. Haar winnende gedicht was 'Het water'.
De jury schreef over dit winnende gedicht:"Het prikkelt en je wordt nieuwsgierig. Er zit een mooie wending in het gedicht en het ritme is verrassend goed. Een intrigerend gedicht."

Vanaf 2016 zit Naomi op het CCNV.
Ze houdt erg van de natuur, leest graag en speelt van jongs af aan met veel plezier toneel. Haar droom is om met haar gedichten zo veel mogelijk mensen te raken.

De juniorstadsgedichten van Naomi kunt u terugvinden op www.stadsdichterharderwijk.nl onder het tabblad Juniorstadsdichter.