dorpsdichter Putten

dorpsdichterermelo.nl

Pieter van Heiningen is op 21 september 2020 geïnstalleerd als eerste Dorpsdichter van Putten. Pieter gaat actuele gebeurtenissen, plekken en mensen in Putten door middel van gedichten onder de aandacht brengen.

Pieter van Heiningen
Pieter van Heiningen is in 1949 geboren. Sinds 2019 woont hij samen met zijn vrouw in Putten (Huinen). Daar genieten ze van de natuur, de ruimte en de rust. Oorspronkelijk komt zijn familie uit Nunspeet en is er altijd een grote verbondenheid met de Veluwe geweest. Voor Pieter was het een soort thuiskomen, toen ze hier kwamen wonen. Zijn hele leven is hij werkzaam geweest in het basisonderwijs, als leraar en als directeur.

Dorpsdichter Putten
Op verzoek van Gemeente Putten is Bibliotheek Noordwest Veluwe in 2020 op zoek gegaan naar een Dorpsdichter in Putten, die met gedichten over Puttense zaken mensen met elkaar in gesprek kan brengen. Het resultaat van deze zoektocht is de installatie van Pieter van Heiningen als eerste Dorpsdichter van Putten. Van Heiningen is op maandag 21 september 2020 voor het eerst te zien en horen geweest in het centrum van Putten. Van Heiningen werd in juni al gekozen als dorpsdichter in de door Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerde verkiezing, maar moest nog even wachten met zijn eerste publieke optreden. Door corona konden vele openbare activiteiten niet plaatsvinden, waaronder de installatie van Pieter. In overleg met de dorpsdichter werd daarom gekozen voor zijn debuut op Wereldalzheimerdag, de dag waarop wethouder Bert Koops namens B&W de expositie Alzheimer Fluisteren opende, de aftrap van een week in het teken van dementie.