Week van de Mediawijsheid

8 november 2019 t/m 15 november 2019

Van 8 tot en met 15 november 2019 vindt de Week van de Mediawijsheid plaats. Tijdens de Week van Mediawijsheid worden docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren opgeroepen om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. Zodat we elkaars leefwerelden beter leren begrijpen en de volgende stap kunnen zetten richting een generatie die klaar is voor een mediawijze toekomst. In de Bibliotheek Noordwest Veluwe vind je leuke mediawijze activiteiten in deze week

Lees verder op www.weekvandemediawijsheid.nl

Activiteiten in de Bibliotheek tijdens de Week van de Mediawijsheid

• FIFA20 Toernooi : Op vrijdagavond 8 november wordt een FIFA-game toernooi gespeeld in de Bibliotheek van Putten. Dit wordt georganiseerd voor FIFA-spelers in de leeftijd van 11 tot en met 17 jaar. De wedstrijden worden gespeeld van 18.30 tot 21.30 uur. Deelname aan het toernooi kost €3,50 per persoon. Het aantal plaatsen is beperkt.

• Digitaal voorlezen en knutselen – Fred (het heel erg eigenwijze) hert: Op woensdagmiddag 13 november is er in Bibliotheek Harderwijk een interactieve activiteit voor kinderen van 3 – 7 jaar. Om 14.00 uur wordt er voorgelezen uit het prentenboek Fred het (heel erg eigenwijze) hert, geschreven door Pépé Smit. Daarna mag je tot 15.00 uur een supercoole tekening maken van Fred of een ander dier op de iPad.

• Expeditie micro:bit in Bibliotheek Nunspeet
    Op woensdagmiddag 13 november kun je lekker samen klooien in de de workshop micro:bit in de Digital Hangout van de Bibliotheek Nunspeet. Bij de workshop micro:bit leer je zelf programmeren met een superleuke kleine computer. Het is een handig apparaatje dat je voor van alles en nog wat kan gebruiken!