Voorlezen en knutselen tijdens de Kinderboekenweek

2 oktober 2019, van 14:00 tot 16:00 | alle Bibliotheekvestigingen

Kosten: gratis

Kom tijdens de Kinderboekenweek op woensdagmiddag 2 en 9 oktober gezellig luisteren en knutselen in de Bibliotheek. Deze middag staat uiteraard in het teken van het Kinderboekenweekthema: Reis mee! Er wordt voorgelezen (ook digitaal) en er kan geknutseld worden. Alle kinderen van 3-7 jaar zijn welkom! Kom luisteren en knutselen.

Voorlezen en knutselen in de Kinderboekenweek
Het thema van de Kinderboekenweek 2019 is ‘Reis mee!’  De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met een boek kan een kind op stap. Reis je alleen of reis je samen? Reis je dicht bij huis of juist ver weg?
Tijdens de Kinderboekenweek 2019 gaat iedereen op stap! Deze middag staat dan ook in het teken van reizen en voertuigen. Kom je ook gezellig langs?
Het voorlezen en knutselen is op 2 en 9 oktober van 14:00 – 16:00 uur in alle vestigingen (Bibliotheek Putten 9 oktober van 13:00 - 16:00 uur), voor alle kinderen van 3 – 7 jaar.

We gaan onder meer voorlezen uit 'De droomreis van neef Karel', geschreven en geïllustreerd  door Rick Haas, Nicolle van de Hurk en Els Vermeltfoort. Daarna kunnen we samen het prentenboek tot leven brengen met behulp van een app op de iPad, die toegang geeft tot de geanimeerde versie van het boek (augmented reality).

Na het voorlezen mag je een muizenmasker knutselen en liggen er kleurplaten klaar.

'De droomreis van neef Karel' gaat over een muis met een rijke fantasie en een wens om te reizen. Neef Karel gaat op wereldreis. Zijn familie zwaait hem uit. Maar Karel klimt stiekem weer langs de regenpijp omhoog en verstopt zich op zolder. Daar schrijft hij brieven aan de thuisblijvers, over spannende avonturen met gevaarlijke haaien in verre landen …

Voor wie: kinderen van 3 -7 jaar (en hun ouders / begeleiders)

Wanneer: woensdag 2 en 9 oktober 2019

Hoe laat: van 14:00 – 16:00 uur (Bibliotheek Putten 9 oktober 13.00 - 16.00 uur)