Voorlezen en Emoji Maskers knutselen

21 november 2018, van 14:00 tot 15:00 | Bibliotheek Putten en Bibliotheek Harderwijk

Kosten: gratis, aanmelden is niet nodig

Speciaal voor de Week van de Mediawijsheid is er op woensdagmiddag 21 november een voorlees- en knutselmiddag in Bibliotheek Putten en Bibliotheek Harderwijk. Tijdens deze voorlees- en knutselmiddag wordt er voorgelezen uit 'Hello Ruby', een spannend en avontuurlijk verhaal dat jonge kinderen digitale vaardigheden bijbrengt en creatieve oplossingen leert zoeken. Ook kun je aan de slag met een Emoji Masker knutselen, een project zonder beeldscherm!

Hello Ruby
Ruby is een klein meisje met een grote fantasie. Haar favoriete uitspraak is ‘Waarom?’ In haar wereld kan alles, als ze het maar echt wil. Op een dag gaat Ruby's vader op reis en verstopt vijf edelstenen voor haar. Maar hij vergeet aanwijzingen achter te laten. Gelukkig vindt ze geheime codes onder zijn bureau. En dan begint haar avontuur!
Terwijl Ruby op zoek gaat naar de edelstenen, leer je alles over de principes van programmeren, zoals grote problemen opdelen in kleine problemen, patronen herkennen, stap-voor-stap plannen maken en buiten de kaders denken.

‘Hello Ruby' is een spannend en avontuurlijk verhaal dat jonge kinderen digitale vaardigheden bijbrengt en creatieve oplossingen leert zoeken.
Kinderen die dat kunnen, hebben de wereld aan hun voeten!’ – Neelie Kroes, initiatiefnemer van CodePact

Voor wie:  kinderen vanaf 6 jaar

Wanneer: woensdag 21 november 2018 van 14.00 - 15.00 uur

Waar: Bibliotheek Putten en Bibliotheek Harderwijk