GEANNULEERD I.V.M. CORONA-VIRUS Taalcafé Putten

14 mei 2020, van 09:30 tot 11:30 | Elke week | Inloophuis Hart van Putten

Kosten: gratis

Beter Nederlands praten in het wekelijkse Taalcafé van Putten. Oefenen en ontmoeten: hier draait het om in het Taalcafé wat wekelijks georganiseerd wordt. Iedere donderdag van 9.30 tot 11.30 uur is iedereen welkom om met anderen in gesprek te gaan en om de Nederlandse taal te oefenen: samen praten, oefenen met Nederlandse klanken, nieuwe woorden leren, zinnen maken een taalspelletje doen of een taalvraag te stellen: het kan allemaal in het Taalcafé. U geeft zelf aan wat u wilt leren en de taalvrijwilligers proberen u zo goed mogelijk hierbij te helpen. Deelname is gratis en de koffie en thee wordt door de Albert Heijn gesponsord.

Taalvrijwilligers 
Het Taalcafé wordt gerund door taalvrijwilligers die zich graag willen inzetten om anderen te helpen bij de Nederlandse taal. Zij krijgen ondersteuning van het Taalhuis Noordwest-Veluwe en volgen een training waarin zij leren hoe ze anderen kunnen helpen met praten, lezen en schrijven. 

Materiaal
In het Taalcafé hebben wij verschillende boeken, kranten, spelletjes en oefeningen op meerdere niveaus. De taalvrijwilliger zal u eerst vragen wat u wilt leren. Afhankelijk van uw niveau kiest hij of zij dan geschikt materiaal uit om mee te oefenen. U mag natuurlijk ook zelf een boek meenemen.  

Voor welke taalvragen kan ik naar het taalcafe?
In het Taalcafé Putten werken de taalvrijwilligers vraaggericht. Dit betekent dat ze aan u zullen vragen wat u wilt leren of extra wilt oefenen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • gesprek met de leerkracht voorbereiden
  • oefenen met moeilijke Nederlandse klanken zoals de p-b, a-aa, oe-u 
  • nieuwe woorden leren
  • een zin goed uitspreken
  • praten over een stukje gelezen tekst

Kom ook! 
Kom gerust een keer kijken in het wekelijks Taalcafé. Iedere donderdag om 9.30 uur in het inloophuis Hart van Putten. U mag ook samen met iemand komen. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar taalhuis@bnwv.nl