Spannende Boeken Weken: je vakantie begint met boeken

6 juni 2018 t/m 24 juni 2018 | Alle vestigingen

Tijdens de Spannende Boeken Weken in juni, 6 t/m 24 juni, brengt de Bibliotheek spannende boeken onder de aandacht onder het motto 'Je vakantie begint met boeken'. In de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe kun je in deze periode een speciale presentatie van het spannende genre vinden. Hiernaast roept de Bibliotheek je op een mooie vakantiefoto met de speciale Bibliotheekfrisbee te maken.

Je vakantie begint met boeken
De vakantie is voor 40% van de Nederlanders het moment om meer boeken te lezen dan normaal. Gemiddeld nemen we zo’n zes boeken mee op reis.Spanning is het meest gelezen genre. Een boek is dus voor veel mensen onmisbaar voor een geslaagde vakantie. En die begint al thuis, bij het uitzoeken van de bestemming en natuurlijk de boeken die je daar wilt lezen!

De Bibliotheek is dan bij uitstek de plek om je te laten inspireren door de grote keus in dit genre.

 

Fotowedstrijd 
Tijdens de Spannende Boeken Weken is de presentatie van spannende boeken in de vestigingen aangekleed met een speciale Bibliotheekfrisbee.

Vanaf 25 juni is deze frisbee, zo lang de voorraad strekt, gratis af te halen. Gebruik deze frisbee om een mooie vakantiefoto te maken en mail deze foto naar info@bibliotheeknwveluwe.nl o.v.v. fotowedstrijd. Mailen kan van 1 juli t/m 31 augustus 2018.

Half september volgt de bekendmaking van de mooiste frisbeevakantiefoto.
(Met het mailen van je foto geef je de Bibliotheek toestemming om deze te mogen gebruiken voor PR-doeleinden).

Winnaar Gouden Strop 2018 en Schaduwprijs 2018
Op 2 mei maakte Anniko van Santen (presentatrice Opsporing Verzocht) in RTL Late Night de nominaties voor De Gouden Strop, het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek, bekend:
Akte van berouw van Chris Houtman (Karakter), Bling Bling 2 – De Zaventemmers van Jan Van der Cruysse (Manteau), Broertje van Michael Berg (The House of Books), Enter – Rebound 1 van Willem Asman (Ambo | Anthos) en Over het spoor van Eva Keuris (Prometheus)

In de RTL Late Night uitzending van 6 juni maakte Van Santen de winnaar van de Gouden Strop 2018 bekend:
Enter – Rebound 1 van Willem Asman (Ambo | Anthos)

De nominaties voor de Schaduwprijs 2018, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut:

Een nieuw begin van Angelique Haak (de Crime Compagnie), King Coke van Dannis Kramers (Xander), Over het Spoor van Eva Keuris (Prometheus). Peter Römer is juryvoorzitter van de Schaduwprijs.

De winnaar van de Schaduwprijs 2018 is geworden:
Over het Spoor van Eva Keuris (Prometheus).

 

De Gouden Strop en de Schaduwprijs zijn een initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM).