Schrijfster Irma Joubert presenteert boek ‘Het meisje uit het verscholen dorp’

13 oktober 2017, van 20:15 tot 21:30 | Veluvine, Nunspeet

Kosten: toegang gratis, toegangskaarten verkrijgbaar via www.veluvine.nl

In oktober verschijnt de nieuwe roman van Irma Joubert ‘Het meisje uit het verscholen dorp’. Omdat de plaats Nunspeet een grote rol speelt in deze roman, hebben Osinga, Veluvine en Bibliotheek Noordwest Veluwe de handen ineens geslagen en de schrijfster uitgenodigd. Dit resulteert in een prachtige literaire avond op 13 oktober in Veluvine.

Irma Joubert
Uniek aan deze nieuwste roman is dat Joubert er een deel van de Nederlandse verzetsgeschiedenis in verwerkt heeft, op basis van gedegen research.
Ze beschrijft hoe het was om tijdens WOII te leven in de onderduikplek ‘Het Verscholen Dorp’, en ook de Slag bij Arnhem speelt een belangrijke rol. Zoals haar lezers van haar gewend zijn, brengt Joubert dit tot leven in onvergetelijke personages, en is er een prachtige link met Zuid-Afrika.
De Zuid-Afrikaanse Irma Joubert was jarenlang docent geschiedenis. Nu schrijft ze historische romans die de harten van tienduizenden lezers hebben veroverd, zowel in Zuid-Afrika en Nederland als in Duitsland en de Verenigde Staten.

Het boek
Nunspeet, 1943. Mentje is niet blij met de vreemde mensen die vader in het geheim op de stalzolder  van hun boerderij laat wonen. Op een dag gaat het helemaal mis. De soldaten halen iedereen weg – Mentje blijft moederziel alleen achter.
Na een angstige vlucht midden in de nacht komt ze in een geheim dorp in de bossen, waar tientallen joodse mensen verborgen zitten. Ze blijft er een paar maanden wonen, tot het ook daar te gevaarlijk voor haar wordt en ze naar Arnhem moet uitwijken.
Maar hoe lang zal Mentje daar veilig zijn? En hoe moet vader haar nu vinden als hij vrij komt?
Een onvergetelijke roman die een uniek deel van het Nederlandse verzetsgeschiedenis tot leven brengt.
Het meisje uit het verscholen dorp is het tweede deel van een trilogie. Hildegard is het eerste deel.
Beide romans zijn uitstekend als op zichzelf staande boeken te lezen.

Bekijk HIER het interview met de schrijfster over haar nieuwste boek.

Programma
Vanaf 19.30 uur een inloop met koffie/thee en mogelijkheid om de expositie in de bibliotheek te bezoeken.
Start programma om 20.15 uur in de Rabozaal (o.a. uitreiking 1e exemplaar van het boek aan de burgemeester, diverse sprekers en natuurlijk Irma Joubert).
Na afloop signeren aan de boekentafel van Boekentafel Osinga.

De avond wordt u aangeboden door Uitgeverij Mozaiek, Boekhandel Osinga, Veluvine en Bibliotheek Noordwest Veluwe.
De toegang is gratis. Toegangskaarten zijn te verkrijgen via www.veluvine.nl.