Robotworkshop 4+ Rupsje Nooitgenoeg

5 april 2019, van 13:30 tot 15:30 | Bibliotheek Ermelo

Kosten: gratis, open inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Speciaal voor de Media Ukkie Dagen is er op vrijdagmiddag 5 april in de Digital Hangout van de Bibliotheek Ermelo de 'Robotworkshop - Rupsje Nooitgenoeg'. In deze workshop leren kleuters op een speelse manier wat een robot allemaal kan doen en hoe je ervoor zorgt dat hij precies doet wat jij wilt! Ukkies leren de beginselen van programmeren en logisch denken wordt gestimuleerd.

Wat kun je allemaal doen?
Maak kennis met Bee-Bot, Ozobot en Co de Rups. Het thema van deze programmeer workshop voor kleuters is gebaseerd op het wereldberoemde prentenboek van Eric Carle “Rupsje Nooitgenoeg”.

Beebot
Maak kennis met de Bee-Bot, een bijtje die je kan besturen met de knopjes op zijn rug. Denk goed na over de stappen die de Bee Bot moet maken om te komen op de plek waar jij hem wil hebben. 

 

Ozobot
De kleine Ozobot is klein van stuk, maar groot in mogelijkheden! Een Ozobot programmeren is heel gemakkelijk. Stuur je Ozobotjes door een doolhof en help hem naar de uitgang met lijnen en kleurcodes die jij zelf mag tekenen. 

 

Co de Rups
Samen zetten we Co de Rups in elkaar en bepalen we welke route hij gaat rijden en wanneer hij licht geeft of geluid maakt. Help jij Co de Rups de weg te vinden in de Bibliotheek van Ermelo?

Media Ukkie Dagen - Van speen tot game
De Media Ukkie Dagen (van vrijdag 29 maart t/m vrijdag 5 april 2019) staan in het teken van het thema ‘van speen tot game’. Tijdens deze week worden in het hele land activiteiten georganiseerd op het gebied van media(opvoeding). 

 

Voor wie: kleuters (4 t/m 6 jaar)                      

Wanneer: vrijdag 5 april van 13.30 tot 15.30 uur 

Waar: Bibliotheek Ermelo 

Kosten: gratis

Aanmelden: aanmelden is niet nodig er is een open inloop.