OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

12 oktober 2017, van 09:45 tot 11:15 | Bibliotheek Nunspeet

Kosten: toegang gratis

Op donderdag 12 oktober organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Nunspeet en Moeders Informeren Moeders (MIM) een inloopochtend in de bibliotheek onder de naam OntMoet Mama. Ouders van/met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, en bij te kletsen met andere moeders terwijl de kinderen worden voorgelezen of spelen. Tijdens deze editie komt Gonneke van ’t Slot uitgebreid vertellen over wasbare luiers. De toegang is gratis.

OntMoet Mama
Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert samen met het CJG en MIM elke maand van 9.45 tot 11.15 uur onder de naam OntMoet Mama een inloopochtend in de bibliotheek, steeds in de tweede week van de maand. Tijdens deze ochtenden kunt u vragen stellen over BoekStart, (voor)lezen met heel jonge kinderen en maakt u kennis met verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor uw baby/peuter.
Maar de bibliotheek is dan ook de plek waar u andere moeders kunt ontmoeten om even bij te kletsen. Een plek om even op adem te komen of uw verhaal te delen; een plek om te luisteren en advies te geven of te krijgen. Kortom herkenning en erkenning, door, voor en met andere moeders. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee. Terwijl de moeders ontspannen en ontmoeten worden de kinderen voorgelezen of kunnen ze spelen.
De toegang is gratis.

Thema wasbare luiers
Op 12 oktober staat OntMoet Mama in het teken van wasbare luiers.
Net als veel andere a.s. moeders stond Gonneke van ’t Slot, sinds 1 ½ jaar moeder van Berend, voor de keuze welke luiers te gaan gebruiken. Het beeld van vroeger van vieze poepluiers in de wastobbe uitspoelen is inmiddels achterhaald. Tegenwoordig vangen biologisch afbreekbare inlegdoekjes het grootste probleem, de ontlasting, op. De doekjes verdwijnen gewoon in het toilet, en de luier gaat gewoon in de wasmachine.
Gonneke en haar man kiezen bewust voor wasbaar luieren: de luiertjes zijn zacht en ademend, je kindje is eerder zindelijk, het is beter voor het milieu én je portemonnee. Gonneke deelt haar enthousiasme hierover graag met andere (aanstaande) ouders. Ze weet veel te vertellen over de kostenbesparing en afvalvermindering t.o.v. wegwerpluiers en het praktische gebruik van wasbare luiers.
Natuurlijk laat ze ook verschillende luiers zien uit de webshop van Kaatje Katoen (www.kaatjekatoen.nl), het landelijke netwerk waar ze zelf nu ook mee verbonden is.