OntMoet Mama

20 september 2018, van 09:45 tot 11:15 | Bibliotheek Nunspeet

Kosten: gratis

Op donderdag 20 september organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Nunspeet en Moeders Informeren Moeders (MIM) een inloopochtend in de Bibliotheek onder de naam OntMoet Mama. Ouders van/met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, en bij te kletsen met andere moeders terwijl de kinderen worden voorgelezen of spelen. Tijdens deze editie komt Henrieke Wiebenga voorlichting geven over een veilige omgang tussen hond en kind. De toegang is gratis.

OntMoet Mama
Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert samen met het CJG en MIM elke maand van 9.45 tot 11.15 uur onder de naam OntMoet Mama een inloopochtend in de Bibliotheek, steeds in de tweede week van de maand. Tijdens deze ochtenden kunt u vragen stellen over BoekStart, (voor)lezen met heel jonge kinderen en maakt u kennis met verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor uw baby/peuter.

Maar de Bibliotheek is dan ook de plek waar u andere moeders kunt ontmoeten om even bij te kletsen. Een plek om even op adem te komen of uw verhaal te delen; een plek om te luisteren en advies te geven of te krijgen. Kortom herkenning en erkenning, door, voor en met andere moeders. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee. Terwijl de moeders ontspannen en ontmoeten worden de kinderen voorgelezen of kunnen ze spelen.
De toegang is gratis. Vanwege de herinrichting van Bibliotheek Nunspeet is de datum voor één keer verschoven naar de derde week van de maand.

Thema 'Veilige omgang tussen hond en kind'
Niets is zo leuk als kinderen zien omgaan met honden en honden die zich zorgzaam opstellen naar de kinderen in het gezin. Honden zijn onvoorwaardelijke maatjes en kunnen een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van kinderen. Henrieke Wiebenga, therapiehondbegeleider, orthopedagoog en hondentrainer, maakt gebruik van de unieke kwaliteiten van de hond om kinderen (vaak met een beperking) te stimuleren in hun ontwikkeling.
Maar in de omgang tussen hond en kind kan er veel fout gaan. Kinderen worden nog te vaak het slachtoffer van bijtincidenten. Vaak omdat kind en hond elkaar niet goed begrijpen. Kinderen leren omgaan met honden is daarom cruciaal om dergelijke incidenten te voorkomen. Zo kunnen kinderen en honden goede maatjes worden en profiteren van de waardevolle eigenschappen van een hond. Tijdens deze OntMoet Mama zal Henrieke voorlichting geven over de veilige omgang tussen hond en kind en zal er een hond aanwezig zijn.

De volgende data van OntMoet Mama zijn ook al bekend: 11 oktober, 8 november en 13 december (thema draagdoeken).