OntMoet Mama

8 november 2018, van 09:00 tot 11:15 | Bibliotheek Nunspeet

Kosten: gratis

Op donderdag 8 november organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Nunspeet Beweegt, Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Nunspeet en Moeders Informeren Moeders (MIM) een inloopochtend in de Bibliotheek onder de naam OntMoet Mama. Ouders van/met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, en bij te kletsen met andere moeders terwijl de kinderen worden voorgelezen of spelen. Deze OntMoet Mama staat in het teken van het thema van de campagne 'Nederland Leest' over voeding. De toegang is gratis.

Tijdens deze ochtend staat het thema tussen d’ooren – over gezonde voeding centraal. 
Deze OntMoet Mama begint om 9.00 uur. Er is een Meet-and-greet met Wilma Wortel (15 minuten), gevolgd door 15 minuten voorlezen. Om 9.30 uur is er een Meet-and-greet met Tamira Tomaat (15 minuten), ook gevolgd door 15 minuten voorlezen. Om 10.00 uur is er een informatiebijeenkomst waarbij diëtiste Hendriët Smit uitleg geeft over hoe je etiketten kunt lezen (30 minuten). Tot slot verzorgt Gymnastiekvereniging Nunspeet vanaf 10.30 uur een bewegingsprogramma voor peuters. Nunspeet Beweegt zal bij dit alles aanwezig zijn om (groot)ouders, baby’s en peuters te verwennen met gezonde voeding, namelijk snoepgroente en water met een smaakje.

Download HIER de snoepgroente kleurplaten.

OntMoet Mama
Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert samen met het CJG en MIM elke maand van 9.45 tot 11.15 uur onder de naam OntMoet Mama een inloopochtend in de Bibliotheek, steeds in de tweede week van de maand. Tijdens deze ochtenden kunt u vragen stellen over BoekStart, (voor)lezen met heel jonge kinderen en maakt u kennis met verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor uw baby/peuter.

Maar de Bibliotheek is dan ook de plek waar u andere moeders kunt ontmoeten om even bij te kletsen. Een plek om even op adem te komen of uw verhaal te delen; een plek om te luisteren en advies te geven of te krijgen. Kortom herkenning en erkenning, door, voor en met andere moeders. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee. Terwijl de moeders ontspannen en ontmoeten worden de kinderen voorgelezen of kunnen ze spelen.
De toegang is gratis.

 

De volgende datum van OntMoet Mama is ook al bekend: 13 december (thema draagdoeken).