Met Blauwe Gerrit door de bossen van de Veluwe

4 oktober 2017 t/m 14 oktober 2017 | Bibliotheek Harderwijk

Kosten: gratis

In samenwerking met Blauwe Gerrit productions is een Augmented Realitytour ontwikkeld waarbij kinderen met de 'Layer'app op (eigen) smartphone of tablet meegenomen worden in de wereld van Blauwe Gerrit.

De mythe van Blauwe Gerrit
Blauwe Gerrit is een figuurtje uit de oude volksverhalen van de Veluwe. Het verhaal gaat, dat deze oude Germaanse bosgeest als een blauw lichtje tussen de bomen en struiken van het Veluwse bos danste. Op verlaten plekken sprong hij wandelaars op de schouders en maakte hij zich steeds zwaarder zodat zij uitgeput waren wanneer ze uiteindelijk de bewoonde wereld weer bereikten. Hij hielp echter ook Veluwenaren die in de problemen zaten. Kreeg bijvoorbeeld een molenaar zijn graan niet op tijd gemalen, of een boer zijn oogst niet op tijd binnen, dan gebeurde het wel dat Gerrit ‘s nachts stiekem het overgebleven werk voor hen af maakte.

Cultuur gekoppeld aan literatuur met behulp van nieuwe media.

Download de Layar-app op je smartphone en scan de 10 platen van Blauwe Gerrit in de bibliotheek. Augmented Reality, letterlijk 'toegevoegde werkelijkheid', is een virtueel laagje dat je over de bestaande wereld legt. Als je de Layar aanzet en hem door smartphone of tablet bekijkt kun je leuke dingen doen!

Voor wie: voor alle leeftijden

Waar:  Bibliotheek Harderwijk

Kosten: gratis