Mediaworkshops in Bibliotheek Putten in de meivakantie

24 april 2019, van 13:30 tot 15:30 | Bibliotheek Putten

Kosten: gratis, aanmelden niet noodzakelijk

In de meivakantie zijn er leuke digitale activiteiten in de Digital Hangout in Bibliotheek Putten. Er is een workshop 'hologramprojector maken', je kunt een kleurplaat tot leven brengen in augmented reality, met een 3D pen een mooi kunstwerk maken en er is Makey Makey.

Hologramprojector maken
Een hologram is een 3D figuur die in de lucht lijkt te bewegen. Je ziet dus een afbeelding op een plek waar je hem niet verwacht. Op YouTube zijn er filmpjes die je als hologram kunt bekijken wanneer je een hologram projector hebt gemaakt.

3D figuren maken
Kom los van het papier en geef je tekening een derde dimensie! Er komt geen inkt uit de pen, maar vloeibaar plastic dat direct stolt, maar toch flexibel blijft. Na afloop van de workshop kunnen de deelnemers hun creaties mee naar huis nemen. Maak je fantasie tot werkelijkheid!

Breng je kleurplaat tot leven in Augmented Reality
Breng een kleurplaat tot leven met de Quiver Augmented Reality app. Je mag eerst een kleurplaat zo mooi mogelijk inkleuren. Daarna houd je een iPad boven jouw kleurplaat. De kleurplaat wordt dan opeens driedimensionaal en het vogeltje of vliegtuig dat je net hebt ingekleurd, gaat rondlopen of vliegen.Kom ook kleuren! We zijn benieuwd naar alle kleurrijke 3-D figuren.

Makey Makey
Met Makey Makey verander je alledaagse dingen, zoals fruit of speelgoed in een toetsenbord en gebruik je ze om je computer aan te sturen.

Voor wie: alle leeftijden (kleine kinderen onder begeleiding van ouder)

Wanneer: woensdag 24 april van 13.30 tot 15.30 uur

Waar: Bibliotheek Putten

Kosten: Gratis