Literaire avond met Ronald Giphart

15 maart 2018, van 20:15 tot 22:00 | Veluvine, Nunspeet

Kosten: v.a. 13 maart kaarten te bestellen met last minute korting: € 12,50 incl. drankje

In de Boekenweek komt op donderdag 15 maart 2018 Ronald Giphart - dé alleskunner onder de Nederlandse schrijvers – vertellen over zijn boeken. Deze literaire avond, georganiseerd door Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Veluvine Nunspeet, belooft een heerlijke avond vol literatuur en humor te worden! Nu met speciale last minute actie: Koop vanaf 13 maart een kaartje met een last minute korting van € 8,50! U betaalt slechts € 12,50 incl. drankje ipv € 21,00 (of € 18,00 voor bibliotheekpashouders).

Ronald Giphart
Na zijn studie Nederlands was Ronald Giphart jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman 'Ik ook van jou'(1992) die werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Sindsdien behoort hij tot de top van de Nederlandse literatuur met succesvolle boeken zoals 'Giph', 'Phileine zegt sorry', 'Ik omhels je met duizend armen', 'IJsland' en 'Harem'.
In de roman Lieve (2016), een spannend verhaal over verliefdheid, verlangen en trouw, neemt Giphart de lezer mee naar de bruisende en schimmige filmwereld. In 2017 schreef hij samen met een robot genaamd Asibot het korte verhaal 'De robot van de Machine is de mens' in het kader van de campagne Nederland Leest.

Alleskunner
Zijn oeuvre bestaat verder uit non-fictie boeken, novellen, columns, een graphic novel en culinaire-literaire werken zoals het (lees)kookboek Eten, drinken en slapen.
Giphart weet met zijn boeken literatuur en wetenschap te combineren, zoals bijvoorbeeld in onder meer Mismatch (2016). Daarnaast is hij ook een echt podiumdier en treedt hij op met verschillende schrijvers, zoals met Bart Chabot. Hij wordt dan ook de alleskunner onder de Nederlandse schrijvers genoemd. Met zijn voortreffelijke schrijfstijl weet Giphart veel lezers aan zich te binden en ook nog eens opnieuw te laten nadenken over wat literatuur nu ook alweer is. Hij vertelt soepel en losjes, beeldend en beheerst, en hij zit nooit om een grap verlegen. Sommige schrijvers kunnen écht alles!

Boekenweek 2018
De Boekenweek 2018 vindt plaats van zaterdag 10 maart t/m zondag 18 maart 2018 en heeft als thema Natuur. Het Boekenweekgeschenk, verkrijgbaar in de boekhandel, is getiteld 'Gezien de feiten' en geschreven door Griet Op de Beeck. Het Boekenweekessay 'Natuurlijk' is aan de hand van auteur, politicus en natuurkundige Jan Terlouw.

Praktische informatie
De literaire avond met Ronald Giphart op 15 maart in Veluvine Nunspeet begint om 20:15 uur. Boeken van Ronald Giphart zijn verkrijgbaar aan de boekentafel van Boekhandel Osinga en kunnen door de schrijver worden gesigneerd.
Kaarten zijn te verkrijgen via www.veluvinenunspeet.nl en aan de kassa van Veluvine.

Speciale last minute actie
Koop nu een kaartje met een last minute korting van € 8,50! U betaalt slechts € 12,50 incl. drankje ipv € 21,00 (of € 18,00 voor bibliotheekpashouders).
Deze korting is geldig vanaf 13 maart aan de kassa van Veluvine en online via www.veluvinenunspeet.nl. Bij internetverkoop selecteert u prijssoort: ‘Last Minute Actie’ en gebruikt u de kortingscode Last Minute. Deze last minute kortingsactie is niet geldig i.c.m. andere acties en geldt niet voor reeds gekochte kaarten.

credits foto Ronald Giphart: Ruud Pos