Literaire avond met P.F. Thomése GEANNULEERD

7 februari 2019, van 20:00 tot 22:00 | Theater de Dialoog, Ermelo

Kosten: € 12,50 Bibliotheekleden / € 15,00 niet-leden / inclusief pauzedrankje

GEANNULEERD WEGENS ZIEKTE Op donderdagavond 7 februari is er een literaire avond met P.F. Thomése in Theater de Dialoog in Ermelo. P.F. Thomése is één van de veelzijdigste schrijvers van ons taalgebied: romancier, essayist, polemist, verhalenverteller, ironicus en scherp cultuurcriticus, een taalvirtuoos in elk genre dat hij beoefent! Kaarten zijn te verkrijgen bij Bibliotheek Ermelo of via www.theaterdialoogermelo.nl

P.F. Thomése
P.F. Thomése was verslaggever en schreef onder meer voor het NRC en Vrij Nederland. In 1990 debuteerde hij met de verhalenbundel Zuidland, waarvoor hij de AKO Literatuurprij ontving.
Zijn historische roman De onderwaterzwemmer, een meeslepend verhaal over onherstelbaar verlies en schuld, werd genomineerd voor de ECI-Literatuurprijs 2015 én de Libris Literatuurprijs 2016.

In zijn werk zien we  zijn belangstelling voor cultuur, politiek, popmuziek, voetbal en tegendraadse stellingnames terug. Thomése is één van de veelzijdigste schrijvers van ons taalgebied: romancier, essayist, polemist, verhalenverteller, ironicus en scherp cultuurcriticus, een taalvirtuoos in elk genre dat hij beoefent! Hij toont fijnzinnig vakmanschap en overrompelt met zijn humor, bv. in de schelmenromans over J. Kessels. Schaduwkind is juist weer een aangrijpende egodocument over de dood van zijn dochtertje Isa en groots is zijn vertelkunst in het intrigerende de roman De weldoener. En de bundel Verzameld nachtwerk uit 2016 is in al zijn diversiteit opnieuw een bewijs van zijn uitzonderlijke stilistische vermogen: onverschrokken, trefzeker en altijd verrassend. Al met al voldoende ingrediënten om uit te zien naar een interessante literaire avond! 

Wanneer: donderdag 7 februari 2019

Aanvang: 20.00 uur

Waar: Theater de Dialoog te Ermelo

Kosten: € 12,50 Bibliotheekleden / € 15,00 niet-leden / inclusief pauzedrankje

Kaartverkoop: bij Bibliotheek Ermelo en online via www.theaterdialoogermelo.nl

 

Foto: Anneleen Louwes