Literaire avond met Özcan Akyol

21 maart 2019, van 20:15 tot 21:45 | Theater Stroud, Putten

Kosten: €12,50 voor bibliotheekleden, €15,00 voor niet-leden

Op donderdag 21 maart komt schrijver en columnist Özcan Akyol, ook bekend als Eus, naar Putten. Hij komt vertellen over zijn meest recente werk. Özcan Akyol is bekend om zijn nuchtere analyses en directe taal; zijn boeken geven een pakkend beeld van de hedendaagse cultuur en samenleving, dus dat belooft een interessante avond te worden.

Biografie
Özcan Akyol (Deventer, 1984), beter bekend als Eus, geeft op 21 maart een lezing in Putten! Schrijver, columnist en regisseur met Turkse roots Özcan Akyol debuteerde in 2012 met zijn semi-autobiografische boek Eus. Deze tragikomische schelmenroman vertelt over het leven van een doorsnee puber in een Turks-Nederlands gezin. Het boek kreeg veel media-aandacht en was Akyols sprong van straatschoffie tot ware literaire belofte.

Zijn tweede roman Turis (2016) is wederom een indringend en overrompelend boek, waarin de lezer meegenomen in een beklemmende gezinsstrijd, dagelijks aangewakkerd door Turis, de vader.

Özcan Akyol komt regelmatig in de media, als gast bij anderen, als columnist en als programmamaker. In 2017 maakte hij onder meer de documentaire TV-serie De neven van Eus, waarvoor hij in Turkije wonende familieleden bezocht. Diverse thema’s worden hierin op een persoonlijk manier in beeld gebracht, confronterend en ontroerend. Voor de radio deed Akyol live-interviews met gasten bij hem thuis in Deventer.

Praktische informatie
De avond begint om 20.15 uur in Theater Stroud in Putten. Entree: €12,50 voor bibliotheekleden, €15,00 voor niet-leden. Toegangskaarten (incl. pauzedrankje) zijn online te koop via www.theaterstroud.nl, VVV Putten en Bibliotheek Putten (in de Bibliotheek korting voor bibliotheekleden!).

Deze literaire avond wordt georganiseerd door Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Theater Stroud.
Signeren van boeken kan aan de boekentafel van Bruna Putten.

Foto: Roger Neve