Literair café met Nico Dijkshoorn en Ernest van der Kwast

28 september 2017, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Harderwijk, Havendam 56

Kosten: € 10,- per toegangskaart

Ontmoet de schrijvers en performers Nico Dijkshoorn en Ernest van der Kwast! Zij komen spreken over en uit eigen werk in de nieuwe Bibliotheek Harderwijk, tijdens het literair café op donderdag 28 september, aanvang 20.00 uur. Toegangskaarten à €10,00 zijn online te bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/NDBC

Nico Dijkshoorn is een veelzijdig schrijver: hij publiceert als columnist, journalist, en dichter, is muzikant en theatermakeren bekend van zijn wekelijkse optreden in het TV-programma De Wereld Draait Door.
In zijn proza en poëzie bespeelt Dijkshoorn een breed register aan emoties, vaak in een mengeling van humor en weemoed, zoals in de roman Nooit ziek geweest over zijn vader. De bundel Alles & Niets (2017) is een vervolg op eerdere succesvolle bundels en staat weer vol met observaties die niemand anders dan hij kan maken.
Dijkshoorn weet in zijn columns een observatie vaak in één rake zin terug te brengen tot de essentie. Dat maakt hem ook tot een voortreffelijke performer.

credits foto: Annaleen Louwes

Ernest van der Kwast werd geboren in Bombay, India. Hij debuteerde met Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen. Onder de naam Sieger Sloot publiceerde hij de roman Stand-in. Hij brak door met zijn roman Mama Tandoori (2010), die in Nederland en Italië een bestseller werd met meer dan 100.000 verkochte exemplaren. In 2012 verscheen de novelle Giovanna’s navel die ook in het Duits werd vertaald.

In 2015 verscheen de roman De ijsmakers, waarvan de vertaalrechten aan zeven landen zijn verkocht. Ook won hij met deze roman de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. In 2016 verscheen zijn laatste boek, Het wonder dat niet omvalt. Van begin 2016 tot begin 2017 was Van der Kwast Vrije Schrijver van de VU. In deze hoedanigheid interviewde hij vluchtelingenstudenten over hun drijfveren, plannen en dromen voor hun leven in Nederland. Dat resulteert in november 2017 in de publicatie van Jouw toekomst is mijn toekomst waarin hij de verhalen van vier vluchtelingen optekent. Een aangrijpend boek met moedige verhalen die ons anders laten kijken naar mensen die de oversteek naar Europa hebben gemaakt.

credits foto: Stephan Vanfleteren

Praktische informatie
Het literaire café vindt plaats in Bibliotheek Harderwijk, Havendam 56 en begint om 20.00 uur. Entree: €10,- De toegangskaarten zijn via www.ticketkantoor.nl/shop/NDBC online te bestellen. Tijdens de pauze is er mogelijkheid tot het laten signeren van boeken aan de boekentafel van Bruna Harderwijk.