Lezing: 'Hoe werkt ons geheugen?'

21 september 2018, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Harderwijk, Havendam 56

Kosten: Gratis toegang, vooraf aanmelden noodzakelijk via www.ticketkantoor.nl/shop/douwedraaisma

Als onderdeel van de Conferentieweek Dementie Harderwijk (21 t/m 28 september 2018) zal Douwe Draaisma, auteur, hoogleraar en psycholoog, gespecialiseerd in de aard en mechanismen van het menselijk geheugen, op vrijdagavond 21 september in Bibliotheek Harderwijk een lezing geven, waarin we worden meegenomen in hoe ons menselijk brein werkt en wat er daarin verandert wanneer dementie zijn intrede doet.

Lezing 'Hoe werkt ons geheugen?'
In de lezing worden we meegenomen in hoe ons menselijk brein werkt en wat er daarin verandert wanneer dementie zijn intrede doet. Leren we niet alleen begrijpen wat er gebeurt met de patiënt, maar juist ook hoe je als (mantel)zorger vanuit het begrijpen, hier beter mee om kunt gaan.

Douwe Draaisma
Douwe Draaisma (Nijverdal, 1953) is een Nederlands psycholoog die gespecialiseerd is in de aard en mechanismen van het menselijk geheugen. Hij is bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Draaisma is de auteur van een aantal zeer succesvolle boeken die veelvuldig zijn vertaald. Met zijn 'Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt' won hij meerdere prijzen.

 

Wanneer: vrijdag 21 september van 20.00 - 22.00 uur

Waar: Bibliotheek Harderwijk, Havendam 56

Kosten: Gratis toegang, vooraf aanmelden wel noodzakelijk

Aanmelden: via www.ticketkantoor.nl/shop/douwedraaisma