Lezing door literaire journalist Frank Westerman

18 januari 2018, van 20:00 tot 22:00 | Theater de Dialoog, Ermelo

Kosten: € 16,- voor leden, € 19,- voor niet-leden. Toegangskaarten verkrijgbaar online via www.theaterdialoogermelo.nl, kassa Dialoog of in Bibliotheek Ermelo

Op donderdag 18 januari komt Frank Westerman naar Theater De Dialoog in Ermelo. Op uitnodiging van de Bibliotheek Noordwest Veluwe komt hij spreken over zijn journalistieke werk, met name over zijn nieuwe boeken ‘Een woord een woord’ en ‘In het land van de ja-knikkers’. Frank Westerman won met Een woord een woord in juni 2016 zowel de M.J.Brusseprijs voor het beste journalistieke boek als de VPRO Bob den Uyl Prijs voor het beste reisboek!

Frank Westerman
Frank Westerman (1964) is één van Nederlands toonaangevende auteurs in het genre van de literaire non-fictie, zijn werk behoort tot het meest vertaalde van de Nederlandse literatuur.
Na een studie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen werkte hij als correspondent en redacteur voor de Volkskrant en NRC Handelsblad. Hij woonde en werkte in de Balkan en de voormalige Sovjet-Unie. Hij brak in 1999 bij het grote publiek als schrijver met het boek De Graanrepubliek. Daarna volgden bekende werken als Ararat (2007), Dier, bovendier (2010) en Stikvallei in 2013.

Een woord een woord
In zijn boek Een woord een woord uit 2016, beschrijft hij zijn zoektocht naar een weerwoord op terreur; het is een boek geworden over taal, terrorisme en Molukse treinkapingen; meeslepend, intelligent en urgent!
Een tot nadenkend stemmend literair meesterwerk, aldus Trouw.

In het land van de ja-knikkers
Zijn nieuwste boek, In het land van de ja-knikkers : verhalen uit de polder (2017), bevat oer-Hollandse reportages en persoonlijke vertellingen van deze eigenzinnige en bevlogen schrijver. Geschiedschrijving, reportage, drama, beschouwing, Westerman’s onderzoeksjournalistiek is van het allerhoogste niveau, deze avond beloofd dan ook zeer interessant te worden!
www.frankwesterman.nl

Praktische informatie
De avond begint om 20.00 uur in Theater de Dialoog in Ermelo. Entree: €16,00 voor bibliotheekleden, €19,00 voor niet-leden.
Toegangskaarten (incl. pauzedrankje) zijn online te koop via www.theaterdialoogermelo.nl, aan de kassa van De Dialoog of in Bibliotheek Ermelo.
In de pauze is er mogelijkheid tot signeren van boeken aan de tafel van Riemer en Walinga Boekverkoopers.

credits foto Frank Westerman: Keke Keukelaar