Kinderboekenweek

4 oktober 2017 t/m 14 oktober 2017 | Alle vestigingen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Kinderboekenweek van 4 tot 15 oktober 2017 belooft een loeispannende week te worden. Je bent nooit te oud om te griezelen. Maar de grens tussen wat lekker griezelig is en waar jij echt de bibbers van krijgt en het echt (te) eng wordt – de grens tussen fictie en werkelijkheid – ligt voor ieder anders.

Spannende geluiden of griezelige diertjes; er is voor kinderen genoeg om de bibbers van in de buik te krijgen. Boeken helpen die angsten te bedwingen. Enge verhalen zijn vaak de leukste en de spannendste vorm van therapie, want met deze mooie en vaak grappige verhalen overwin je de grootste angsten.

Tijdens de Kinderboekenweek 2017 worden er diverse activiteiten georganiseerd in de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Wat is er allemaal te doen in deze week? 
In de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe zijn met verschillende partners diverse activiteiten georganiseerd.

Tekenwedstrijd 'Waar krijg jij de bibbers van?'
Zit je in groep 4 of 5 doe dan mee aan de tekenwedstrijd en maak kans op een leuke prijs! Tekenplaten zijn te downloaden (vanaf 4 oktober) of ze zijn af te halen in de bibliotheek bij jou in de buurt en bij de Bruna in Harderwijk, Nunspeet, Ermelo en Putten, Osinga en Blijmare in Nunspeet en Riemer en Walinga in Ermelo. Lever je tekenplaat in voor 15 oktober bij de Bibliotheek of bij één van de genoemde boekwinkels en maak kans op een leuke prijs!

Spannende verhalen rond het kampvuur 
In samenwerking met Scouting Verbraak Margriet Harderwijk, Scouting Nunspeet en Scouting Kon-Tiki uit Putten organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe tijdens de Kinderboekenweek ‘Spannende verhalen rond het kampvuur’! Kijk in de agenda voor meer informatie over data, tijden en locaties.

Het Grote Broer–Zus festival (peuters en kleuters) 
Vrolijke muzikanten, een heuse speeltuin, knutsel- en speelplekken om zelf te ontdekken en een hele grappige, bijzondere en spannende voorstelling. Dat alles -en nog veel meer- mag je verwachten als je naar het Grote Broer-Zus Festival komt bij Veluvine in Nunspeet op 14 oktober.

Maak een spannende foto met Green Screen 
Houd jij van spannende avonturen? Kom dan tijdens de Kinderboekenweek langs in één van onze vestigingen om met Greenscreen te spelen en een foto te maken. Bibliotheek Putten op 4 oktober (13.30 uur – 16.00 uur), Bibliotheek Harderwijk op 7 oktober (10.30- 14.30 uur), Bibliotheek Nunspeet op 11 oktober (13.30 uur – 16.00 uur), Bibliotheek Ermelo op 14 oktober (10.30 uur – 14.30 uur).

Boek – O- Matic met Webster de bange spin 
Tijdens Boek-O-Matic leren kinderen (leeftijd 4 t/m 7 jaar) en hun (groot)ouders zelf verhalen te maken en digitaliseren.

Op reis met bang mannetje en Theater Brillekip 
In samenwerking met Riemer en Walinga Boekverkoopers bieden wij op zaterdag 7 oktober een voorstelling aan van Theater Brillekip. De voorstelling start bij Bibliotheek Ermelo en eindigt bij Riemer en Walinga Boekverkoopers. Ga je mee op reis?

Met Blauwe Gerrit door de bossen van de Veluwe
In samenwerking met Blauwe Gerrit productions is een Augmented Realitytour ontwikkeld waarbij kinderen met de 'Layer'app op de (eigen) smartphone meegenomen worden in de wereld van Blauwe Gerrit.

 

Speciaal voor de kinderboekenweek heeft Muziekweb een Playlist samengesteld met de leukste enge muziek voor kinderen.

Beluister HIER de Playlist