Kinderboekenweek 2018 'Kom erbij!'

3 oktober 2018 t/m 14 oktober 2018 | alle vestigingen

www.kinderboekenweek.nl/

Van 3 t/m 14 oktober is het Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap: Kom erbij! Tijdens de Kinderboekenweek worden in onze Bibliotheekvestigingen diverse leuke activiteiten georganiseerd. Kom erbij!

Kinderboekenweekgeschenk 2018
'De eilandenruzie' is het Kinderboekenweekgeschenk 2018, geschreven door Jozua Douglas ( (bekend van o.a. De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli) met illustraties van Elly Hees.

Een fantastisch nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. 
Van 3 t/m 14 oktober 2018  krijg je dit boek cadeau bij de boekhandel bij een besteding van tenminste € 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken.

Prentenboek van de Kinderboekenweek
De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018 is illustrator Milja Praagman. Kinderen zullen smullen van 'Kom erbij'. Een heerlijk kijkverhaal voor de kleintjes. 'Kom erbij' is vanaf 3 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek, in de boekwinkel te koop voor € 6,95.

Kijk voor meer info op: www.kinderboekenweek.nl

 

ACTIVITEITEN IN DE BIBLIOTHEEK

 • Boekenruilmarkt  zaterdag 13 oktober van 12.00 tot 15.00 uur in alle vestigingen
 • Voorlezen en knutselen 
  woensdagmiddag 3 oktober en 10 oktober van 14.00 - 16.00 uur in alle Bibliotheekvestigingen
 • Maak een Selfie Stick(er) met je BFF of Mattie
  vrijdag 5 oktober (Bibliotheek Putten) en vrijdag 12 oktober (Bibliotheek Ermelo) van 15.30 - 17.00 uur
 • Speel het online spel Codewoord in de Digital Hangout 
  vrijdag 5 oktober (Bibliotheek Ermelo) en vrijdag 12 oktober (Bibliotheek Harderwijk) van 15.30 uur - 17.00 uur
 • de Multi-touch tafel in onze vestigingen Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Putten staat in de Kinderboekenweek bomvol informatie en leuke spelletjes rondom het thema 'Vriendschap' 

 

Kinder Theater Festival (2+)
In de Kinderboekenweek organiseert Theater Veluvine in Nunspeet, samen met diverse partners, waaronder Bibliotheek Noordwest Veluwe, op zaterdag 6 oktober alweer de derde editie van het leukste Kinder Theater Festival, voor kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar.
Van 9.30 tot 13.00 uur zijn er naast vele activiteiten in de Foyer, op diverse plekken in Veluvine ook nog een aantal voorstellingen én een film te bezoeken. Gratis toegang! Lees verder

Muziekweb in de Kinderboekenweek
Kinderboekenweek 2018: met het prachtige thema 'Vriendschap' weten niet alleen schrijvers, maar ook veel artiesten wel raad. Ontdek het zelf met de nieuwe Muziekweb Playlist!