Kids & Koffie in Stroud Putten

14 november 2018, van 10:00 tot 11:30 | Elke week | Stroud, Putten

Kosten: de toegang is gratis

Elke woensdagochtend van 10.00 - 11.30 uur is er een Kids & Koffie inloopochtend in Stroud Putten. Kids & Koffie is een initiatief van Bibliotheek Noordwest Veluwe, Buurtzorg Jong, Moeders Informeren Moeders, Icare JGZ, Stichting Welzijn Putten en 2 enthousiaste moeders. Met deze wekelijkse inloopochtend willen de initiatiefnemers ouders/verzorgers van jonge kinderen de kans geven om gelijkgestemden te ontmoeten in een informele omgeving, terwijl hun kinderen spelen. De toegang is gratis.

Kids & Koffie
Ouders/verzorgers van jonge kinderen worden geconfronteerd met een grote verandering in hun leven. Zij moeten zich opeens voortdurend om een ander bekommeren, wat kan leiden tot een zekere mate van sociaal isolement. Bovendien moeten zij zich nieuwe kennis eigen maken en kunnen ze daarvoor niet altijd terecht in hun netwerk of op internet. Kids & Koffie biedt hen wekelijkse inloopochtenden, waar ze in een informele omgeving andere ouders/verzorgers kunnen ontmoeten terwijl hun kinderen spelen.

Kids & Koffie vindt elke woensdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur plaats in Stroud Putten en de toegang is gratis.

Thema’s
Op elke eerste woensdag van de maand wordt aandacht besteed aan een thema rond opgroeien en opvoeden.

Op woensdag 3 oktober 2018 is het thema ‘voorlezen met gebaren’, de startdatum van de Kinderboekenweek. Tirza de Lange geeft dan een workshop waarbij zij ingaat op het hoe en waarom van voorlezen met gebaren.
Verdere thema’s in 2018 zijn ‘draagdoeken’ op 7 november en op 5 december ‘Vraag en Antwoord over opvoeden’ door Icare. 

Naast de inhoudelijke thema’s is er elke derde woensdag van de maand een creatieve activiteit voor ouders en kinderen.

Inmiddels is er op Facebook ook een groepspagina aangemaakt waar steeds actuele informatie over Kids & Koffie komt te staan. Bekijk de Facebookpagina en meld je aan als lid.