Gedichtendag 2019 in Veluvine met Ellen Deckwitz

31 januari 2019, van 20:00 tot 22:00 | Veluvine, Nunspeet

Kosten: € 12,50, leden Bibliotheek € 10,-, jeugd < 18 jaar € 7,50. Kaartverkoop via www.theaterveluvine.nl

In het kader van de landelijke poëzieweek, met als thema ‘Vrijheid’, organiseert Stichting Muurgedichten Nunspeet, i.s.m. Bibliotheek Noordwest Veluwe en Boekhandel Osinga, op 31 januari a.s. een verrassende avond met de dichter, columnist en theatermaker Ellen Deckwitz.

Ellen Deckwitz
Ellen Deckwitz (1982) treedt regelmatig op als dichter in zowel binnen- als buitenland: van Portugal tot Oman, van Schotland tot Mongolië. Ook op Lowlands, de Nacht van de Poëzie en bij De Wereld Draait Door is ze regelmatig te zien en te horen.
Daarnaast is ze columnist voor NRC Next en De Morgen. 

Van haar hand verschenen meerdere bundels en de bestseller Olijven moet je leren lezen, een eerste hulp bij het snappen van poëzie. In 2012 won ze met de bundel De steen vreest mij de C. Buddingh-prijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. De jury schreef hierover:

“Deckwitz houdt van begin tot eind haar taal in de hand. Elk gebruikt beeld is een toevoeging. Beelden worden herhaald, waardoor ze een grotere eenheid bewerkstelligen. We zien de zoektocht van een puber naar een eigen identiteit ontsporen met een taalbeheersing die zelf tot in het laatste detail, tot in de licht kantelende typografie toe, ons als lezer op de rails houdt en ons aan het einde beloont met de nodige morele vragen.”

Ook behaalde ze het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Bij Poetry Slam gaan dichters duels tegen elkaar aan met woorden. Het publiek en de jury wijzen vervolgens samen een winnaar aan.

Ellen Deckwitz is aan de Rijksuniversiteit Groningen afgestudeerd als Research Master in de Literatuur- en Cultuurwetenschap.

Wanneer: donderdag 31 januari 2019, aanvang 20.00 uur

Waar: Veluvine Nunspeet

Kosten: kaarten  € 12,50, leden Bibliotheek € 10,-, jeugd < 18 jaar € 7,50

Kaartverkoop: via www.veluvinenunspeet.nl/gedichtendag-2019/