Dyslexie? Je kunt me nog meer vertellen!

19 mei 2017, van 18:30 tot 20:30 | Bibliotheek Putten

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Meer te weten komen over dyslexie? Met ervaringsdeskundigen praten over lees- en leerproblemen en ervaring uitwisselen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden die de bibliotheek heeft voor kinderen met leesproblemen, kom dan langs in Bibliotheek Putten op vrijdagavond 19 mei van 18.30 tot 20.30 uur. Die avond organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Oudervereniging Balans en Centraal Nederland een inloopbijeenkomst over dyslexie. De toegang is gratis.

Dyslexie
Kinderen met dyslexie hebben hardnekkige problemen met het aanleren en vlot toepassen van lezen en spellen. Een vroege herkenning en een gerichte aanpak hiervan is belangrijk.

Oudervereniging Balans en Centraal Nederland
Balans is de landelijke vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag. Voorbeelden hiervan zijn ADHD, dyslexie, autisme en PDD-NOS.  Balans heeft een wijdvertakt netwerk van vrijwilligers, verdeeld over 26 regio's in Nederland. De regionale afdelingen spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van ouders, het bevorderen van onderlinge contacten, het geven van voorlichting aan ouders en desgevraagd ook aan scholen, verenigingen en hulpverleners en tot slot belangenbehartiging binnen de regio.
Centraal Nederland is een landelijk opererend onderwijsadviesbureau, met kantoren in o.a. Ermelo en Nunspeet.

Inloopbijeenkomst
Wilt u meer weten over dyslexie? Met (ervarings)deskundigen van Balans of de Schoolbegeleidingsdienst praten over lees- en leerproblemen en ervaringen uitwisselen? Of wilt u meer weten over wat de Bibliotheek aan mogelijkheden heeft voor kinderen met leesproblemen? Met al deze vragen kunt u terecht in Bibliotheek Putten tijdens de inloopbijeenkomst dyslexie op 19 mei. De toegang is gratis.