De verjaardag van Rupsje Nooitgenoeg

3 april 2019, van 14:00 tot 15:00 | Bibliotheek Nunspeet

Kosten: gratis, open inloop

Speciaal voor de Media Ukkie Dagen is er op woensdagmiddag 3 april een echt AppCamp in de Digital Hangout van Bibliotheek Nunspeet. Kinderen en hun ouders kunnen in het AppCamp creatieve en educatieve apps van Rupsje Nooitgenoeg uitproberen op iPads van de Bibliotheek en er staat een selectie van leuke, informatieve en educatieve apps op de Multi-touch tafel.

Over Rupsje Nooitgenoeg
Wie kent 'Rupsje Nooitgenoeg' niet?  Op bijna iedere pagina eet het rupsje dat altijd honger heeft zich door een andere lekkernij heen: aardbeien, ijsjes, salami, een watermeloen en een lolly. Uiteindelijk ontpopt het zich tot een prachtige vlinder.

APPCAMP IN DE BIEB

AR app - Rupsje Nooitgenoeg komt nu voor het eerst tot leven in de echte wereld, met een adembenemende AUGMENTED REALITY-ervaring. Met de Apple ARKit komt Rupsje Nooitgenoeg nu tot leven waar je je ook bevindt. Met augmented reality (toegevoegde realiteit) kun je het rupsje zien, maar ook de wereld om je heen. Kijk hoe hij verschijnt in je woonkamer, op je keukentafel, in je tuin, of waar je dan ook met hem wil spelen.

Rupsje nooitgenoeg (my very hungry caterpillar) app - In deze interactieve 3D app kunnen kinderen hun eigen rups verzorgen. Het begint allemaal met een eitje waar een rups uit komt. Verzorg je rups door hem eten te geven, naar bed te brengen en met hem te spelen. Elke dag wordt de rups groter om uiteindelijk een mooie vlinder te worden.
Kinderen kunnen tijdens het AppCamp kennis maken met deze verrassende app en iets leren over de natuur.

Play & Explore app - In deze app kunnen kinderen allerlei leuke dingen doen in de Rupsje Nooitgenoeg wereld. Ze kunnen puzzelen, zoek de verschillen spelen en een eigen 3D pop up boekje vullen.

Media Ukkie Dagen - Van speen tot game
De Media Ukkie Dagen (van vrijdag 29 maart t/m/ vrijdag 5 april 2019) staan in het teken van het thema ‘van speen tot game’. Tijdens deze week worden in het hele land activiteiten georganiseerd op het gebied van media(opvoeding).

Voor wie: kleuters 3 t/m 6 jaar

Wanneer: woensdag 3 april van 14.00 tot 15.00 uur

Waar: Bibliotheek Nunspeet

Kosten: Gratis

Aanmelden: aanmelden is niet nodig open inloop. Er zijn 6 iPads van de Bibliotheek aanwezig.