De Nationale Voorleesdagen 2018

24 januari 2018 t/m 3 februari 2018 | alle vestigingen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 24 januari t/m 3 februari, staat, zoals de naam het al zegt, het voorlezen centraal. Daarom organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe tijdens deze dagen een voorleesontbijt met de burgemeesters, de kindervoorstelling “Sssst” van Figurentheater Ennadien, een Meet & Greet met de Gruffalo en komt de Fiep-bus naar Bibliotheek Putten. Daarnaast worden tijdens de Nationale Voorleesdagen alle kinderen tot 6 jaar gratis als lid ingeschreven (dus geen inschrijfgeld) en ontvangen ze een cadeautas.

Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen hebben als belangrijkste doelstelling het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De doelgroep zijn ouders van kinderen tussen ½ en 6 jaar, met het kind van 3 jaar oud dat een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bezoekt als centrale middelpunt.

Prentenboek van het jaar
'Ssst, De tijger slaapt', geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup , is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2017, die de Prentenboek Top Tien compleet maken. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staan deze tien prentenboeken centraal.

Voorleesontbijt
Op uitnodiging van Bibliotheek Noordwest Veluwe komen peuters of kleuters van diverse peuterspeelzalen en basisscholen in de vestiging om de Nationale Voorleesdagen samen te starten met een voorleesontbijt. Burgemeester van Schaik (Harderwijk), Burgemeester van de Weerd (Nunspeet), Burgemeester Lambooij (Putten), wethouder Klappe (Ermelo) en politie team-assistent mevr. Knook lezen tijdens het ontbijt voor uit Ssst! De tijger slaapt.

 

Voorstelling 'Sssst'
Op zaterdag 27 januari is er de voorstelling 'Sssst' van Figurentheater Ennadien. Een lieve, humorvolle interactieve voorstelling voor jong en oud. speciaal voor de Nationale Voorleesdagen . Geïnspireerd op het prentenboek van het jaar Ssst! Tijger slaapt van Britta Teckentrup.

We horen een wc doortrekken en muis komt op met een kalender. "Wat zie ik nu, tijger is morgen jarig, maar dan moet ik een feest gaan organiseren.” Snel stuurt muis iedereen een briefje met de vraag of iedereen komt helpen. Natuurlijk komt iedereen aangesneld, Ooievaar maakt de taart, schildpad heeft nog slingers, kikker wil ze wel ophangen want hij kan heel hoog springen.

Vos blaast de ballonnen op, want hij kan heel hard blazen. Gelukkig is tijger uit logeren.
Maar wat is dat? Wie ligt daar op de hangbrug midden in het pad? Maar tijger, zo kunnen we er niet langs!
Gelukkig zijn er kinderen in de zaal die meehelpen om tijger in slaap te houden, zodat alle verrassingen naar het huis van tijger gebracht kunnen worden, ook de ballonnen… of… die laatste?? Oei!

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar en duurt ca. 40 minuten.

Locatie: Bibliotheek Putten

Aanvang: 15.15 uur

Toegangsprijs: € 3,- voor alle bezoekers. Kaarten zijn online te koop via www.ticketkantoor.nl/shop/Sssst of aan de balie in Bibliotheek Putten

 

De Fiepbus komt naar Putten toe.
Hij staat op vrijdag 2 februari van 10.00 - 16.00 uur bij de bibliotheek in Putten.
Deze vrolijk gedecoreerde dubbeldekkerbus maakt het voor iedereen mogelijk de verjaardag van Fiep te vieren. In de bus kunnen de kinderen in een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Ze vinden er allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters (Puk van de Petteflet, Otje, Jip en Janneke, Pim en Pom).

Deze activiteit wordt in samenwerking met Bruna Putten en Jeugd-Punt Putten georganiseerd.

Toegangsprijs:  - Aan de deur te koop- € 1,00 p.p. (op vertoon van het toegangsbewijs van voorstelling 'Sssst' van Figurentheater Ennadien gratis toegang). 

De Fiepbus is zowel particulier te bezoeken als met groepen. Wil je met een groep/klas de Fiepbus bezoeken, neem dan contact op met sandra.timmer@bibliotheeknwveluwe.nl

 

Meet & Greet Gruffalo
Op woensdag 24 januari en 31 januari komt de Gruffalo een bezoek brengen aan de bibliotheek. Kinderen kunnen met de Gruffalo op de foto en kunnen samen luisteren naar het avontuur van de Gruffalo. 

Wanneer:

  • Bibliotheek Harderwijk: woensdag 24 januari 14.30 uur
  • Bibliotheek Ermelo: woensdag 31 januari 14.00 uur
  • Bibliotheek Nunspeet: woensdag 31 januari 15.30 uur

 

 

Voorlezen en knutselen in de Bibliotheek
Op woensdagmiddag 31 januari wordt er in al onze vestigingen voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar: 'Ssst, De tijger slaapt'. En kun je heerlijk komen knutselen.  Kom je ook?

  • Bibliotheek Harderwijk van 14.00 tot 15.00 uur
  • Bibliotheek Ermelo van 14.30 tot 15.30 uur
  • Bibliotheek Nunspeet van 15.00 tot 16:00 uur
  • Bibliotheek Elspeet van 14.00 tot 15.00 uur
  • Bibliotheek Putten van 15.00 tot 16.00 uur