Literaire avond met Joris Luyendijk

19 maart 2020, van 20:15 tot 22:30 | Stroud, Putten

Kosten: € 15,00 bibliotheekleden, €17,50 voor niet-leden

Op donderdagavond 19 maart komt de bekende journalist Joris Luyendijk een lezing geven over zijn werk en kijk op de wereld. Deze avond wordt georganiseerd in het kader van de Boekenweek 2020, die in het teken staat van de ‘rebellen en dwarsdenkers’. De lezing begint om 20.15 uur en is een samenwerking tussen Theater Stroud en Bibliotheek Noordwest Veluwe. Je kunt van Joris Luyendijk interessante en scherpe analyses verwachten!

Onderzoeksjournalist
Joris Luyendijk (1971) studeerde journalistiek en antropologie. Hij debuteerde in 1998 met 'Een goede man slaat soms zijn vrouw'. Daarna volgden meerdere bestsellers en prijswinnende boeken, zoals 'Het zijn net mensen' (2006) en 'Je hebt het niet van mij, maar…' (2010). Vanuit London schreef Luyendijk over de financiële wereld, wat resulteerde in het bestverkochte boek van 2015 'Dit kan niet waar zijn: onder bankiers'. In zijn boek 'Kunnen we praten' (2017) houdt hij het publiek een spiegel voor over groeiend populisme. Daarnaast presenteerde hij programma’s als Zomergasten, Wintergasten en Met het Oog op Morgen.

Scherp analyticus
In de bundel 'Hoop' (2019) geven 100 wetenschappers, ondernemers en kunstenaars antwoord op de vraag van Luyendijk: Hoe houd jij hoop? En in 'Op de rand van een nieuwe tijd' (2020) discussieert Luyendijk met Kees van Lede over de grote vragen van deze tijd: macht, complotdenken en de grenzen van de vrije markt. Deze spannende briefwisseling tussen twee kritische denkers is een bij vlagen verontrustend en toch optimistisch en inspirerend boek.

Boekenweek
De 85e editie van de Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Word tijdens de Boekenweek (7 t/m 15 maart) lid van Bibliotheek Noordwest Veluwe en ontvang gratis het gesigneerde boek 'Het zijn net mensen' van Joris Luyendijk! Actievoorwaarden:

· Het betreft een basis abonnement 18+

· Het betreft uitsluitend een actie bij Bibliotheek Noordwest Veluwe

· De actie geldt uitsluitend tijdens de Boekenweek (7 t/m 15 maart)
  en op de lezingavond van Joris Luyendijk op 19 maart 2020.

· De boeken worden na de Boekenweek verstrekt

Praktische informatie
De avond begint om 20.15 uur in Theater Stroud in Putten. Entree: €15,00 voor bibliotheekleden, €17,50 voor niet-leden. Toegangskaarten zijn online te bestellen via www.theaterstroud.nl, bij Bibliotheek Putten en VVV Putten. Signeren aan de boekentafel van Bruna Putten.