Vinyl in Bibliotheek Ermelo

Gepubliceerd op: 4 februari 2017 20:41

Iedereen kan kennismaken met vinyl in de bibliotheek in Ermelo. In februari wordt jong en oud in de gelegenheid gesteld om zelf plaatjes te draaien op een pick-up.

Afgelopen jaar zijn er binnen Nederland naar schatting 650.000 platen verkocht; bijna het dubbele van het jaar ervoor. Het was goed voor een omzet van € 9 mln. Terwijl het anno 2016 juist slecht gaat met de cd- en mp3-verkoop, zit de vinylmarkt al jaren in de lift. Kinderen kunnen tegenwoordig allemaal perfect werken met een iPhone of iPad. Maar als je ze laat zien hoe een klassieke platenspeler werkt, vallen ze bijna van hun stoel.

Op de volgende data en tijden staat de pick-up in Bibliotheek Ermelo klaar voor het plaatjes draaien:
woensdag 15 februari 13:30 - 15:30
zaterdag 18 februari 11.00 - 13:00 uur
woensdag 22 februari 13:30 - 15:30 uur
zaterdag 25 februari 11:00 - 13:00 uur

Voor het lenen van vinyl kunt u terecht bij Muziekweb. Muziekweb biedt u als lid van Bibliotheek Noordwest Veluwe een collectie aan met meer dan 300.000 lp's en daarnaast ook 500.000 cd’s en 10.000 muziekdvd’s.

Ziet u in de catalogus een cd, lp of muziekdvd met daarbij het muziekwebicoon? Klik dan op de zoek&boek aanvragen knop en vraag de cd, lp of muziekdvd aan. De cd, lp of muziekdvd wordt naar de vestiging van uw keuze gestuurd. U kunt als lener ook rechtstreeks inloggen met uw lenersnummer op www.muziekweb.nl.

Bij Muziekweb zijn vrijwel alle muziekstijlen te leen. Ook geeft Muziekweb tips over uw muziekkeuze, informatie over artiesten, band en genres. Maak nu gratis kennis met een wereld van muziek!