OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

Gepubliceerd op: 12 april 2017 09:09

Op donderdag 13 april organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en Moeders Informeren Moeders (MIM) in Bibliotheek Nunspeet een inloopochtend voor moeders en hun jonge kinderen onder de naam OntMoet Mama. Deze ochtend duurt van 09.45 tot 11.15 uur. Ouders van/met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen en bij te kletsen met andere moeders terwijl de kinderen worden voorgelezen of spelen.

BoekStart
BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen bevordert. Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je baby en het verhoogt de concentratie. Voorlezen aan  kinderen, die veel huilen bij dagelijkse praktijken zoals aan tafel zitten en in bad gaan, verbetert de interactie tussen ouder en kind en voorkomt negatieve interactie bij prikkelbare baby’s. In Nunspeet ontvangen alle ouders ongeveer drie maanden na de geboorte van hun baby van de gemeente een brief met waardebon. Hiermee kunnen ze hun baby gratis als lid van de bibliotheek inschrijven.

OntMoet Mama
OntMoet Mama is elke maand van 09.45 tot 11.15 uur in de bibliotheek, steeds op de 2e donderdag van de maand. Tijdens deze ochtenden kunt u vragen stellen over BoekStart, (voor)lezen met heel jonge kinderen, en maakt u kennis met verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor uw baby/peuter. Maar de bibliotheek is dan ook de plek waar u andere moeders kunt ontmoeten om even bij te kletsen. Een plek om even op adem te komen of uw verhaal te delen; een plek om te luisteren en advies te geven of te krijgen. Kortom herkenning en erkenning, door, voor en met andere moeders. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee. Terwijl de moeders ontspannen en ontmoeten worden de kinderen voorgelezen of kunnen ze spelen. De toegang is gratis.
Zie ook: https://www.facebook.com/ontmoetmama/
De volgende OntMoet Mama is op donderdag 11 mei en heeft als thema babyzwemmen.