OntMoet Mama in Bibliotheek Nunspeet

Gepubliceerd op: 28 februari 2017 13:26

Op donderdag 9 maart organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Nunspeet en Moeders Informeren Moeders (MIM) een inloopochtend in de bibliotheek onder de naam OntMoet Mama. Ouders van/met baby’s en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen en om bij te kletsen met andere moeders terwijl de kinderen worden voorgelezen of spelen. Tijdens deze editie geeft Alice van Essen een workshop Babymassage. De toegang is gratis.

OntMoet Mama
Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert samen met het CJG en MIM elke maand van 9.45 tot 11.15 uur onder de naam OntMoet Mama een inloopochtend in de bibliotheek, steeds in de tweede week van de maand. Tijdens deze ochtenden kunt u vragen stellen over BoekStart, (voor)lezen met heel jonge kinderen en maakt u kennis met verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor uw baby/peuter. Maar de bibliotheek is dan ook de plek waar u andere moeders kunt ontmoeten om even bij te kletsen. Een plek om even op adem te komen of uw verhaal te delen; een plek om te luisteren en advies te geven of te krijgen. Kortom herkenning en erkenning, door, voor en met andere moeders. Dit alles onder het genot van een kopje koffie/thee. Terwijl de moeders ontspannen en ontmoeten worden de kinderen voorgelezen of kunnen ze spelen. De toegang is gratis.

Thema Babymassage
Op 9 maart staat OntMoet Mama in het teken van Babymassage. Een hele goede weg om de lichaamstaal van je kindje (nog beter) te leren begrijpen, is babymassage. Daarnaast is de massage voor je kindje en voor jezelf heel ontspannend. Maar het allerbelangrijkste van de babymassage is nog wel het lichaamscontact. Babymassage heeft een kalmerende werking, stimuleert de zintuigen, verbetert het slaap- en eetritme en zorgt voor een zeer hechte band tussen jou en je kindje. Alice van Essen komt je laten zien en horen hoe je een babymassage zelf kunt uitvoeren. Alice is fysiotherapeut en heeft 25 jaar zwangerschapsgymnastiek gegeven via Icare. Tegenwoordig werkt ze voor zichzelf en geeft onder andere babymassage aan huis.

De volgende data voor OntMoet Mama zijn 13 april, 11 mei (thema babyzwemmen) en 8 juni.