Literaire avond met 'Gouden jaren' schrijver Annegreet van Bergen

Gepubliceerd op: 17 maart 2017 15:19

Annegreet van Bergen geeft tijdens de Boekenweek 2017 op 30 maart een literaire lezing in Putten. In Het Koetshuis (op Landgoed Schovenhorst) komt ze vertellen over haar bestseller “Gouden jaren”, het boek dat maandenlang in de Bestseller Top 60 heeft gestaan.

Annegreet van Bergen
Annegreet van Bergen (1952, journalist, schrijver) studeerde economie en werkt sindsdien als journalist. Ze schreef voor de Volkskrant en Elsevier over economie, mens en werk. Daarna verschenen er in De Stentor columns van haar hand. In 2000 verscheen haar bestseller De lessen van burn-out, waarin ze haar persoonlijke ervaringen combineert met praktisch adviezen. In 2014 verscheen Gouden jaren - hoe ons dagelijks leven in een halve eeuw onvoorstelbaar is veranderd. Met dit boek laat ze zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag en dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Gouden jaren
Het boek Gouden jaren heeft na verschijnen maandenlang in de Bestseller Top 60 gestaan. Door middel van scherpe observaties, herkenbare anekdotes en schitterende foto’s verteld Annegreet van Bergen het verhaal over de ongekende naoorlogse groei en de grote veranderingen op alle fronten van het dagelijkse leven. Wie had er in de jaren vijftig al gehoord van mondhygiëniste of activiteitenbegeleider? De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Jongeren zullen zich prettig verbazen, iets oudere lezers vinden veel herkenning in de verhalen van Annegreet van Bergen!

Praktische informatie
De literaire avond met Annegreet van Bergen op 30 maart begint om 20.00 uur en vindt plaats in Het Koetshuis op Landgoed Schovenhorst in Putten. Kaarten zijn online te reserveren via www.theaterstroud.nl of te koop bij VVV Putten of Bibliotheek Putten.